Pratite nas

Zanimljivosti

1. 1. je odličan datum za nove uspjehe: NE PROPUSTITE PRILIKU DA ZAMISLITE ŽELJU

Published

on

Početak svake godine je posebno vrijeme kada planiramo, radujemo se, kreiramo novogodišnje odluke. Prvi datum ogledala u 2023. godini za mnoge će biti odličan početak za nove uspejhe. Numerolozi ističu da je 1.1 važan datum koji ima moćnu energiju.

Ne propustite priliku i sa srećom započnete novu 2024. godinu, da imate šansu da započnete život od nule i otpustite sve ono što je negativno i nepotrebno.

Kako da iskoristite povoljnu energiju datuma ogledala i niza 1-1:

1. Početak nove godine nije vrijeme za žaljenje i negativnemisli. Vrijeme je da sva iskustva ostavimo u prošlosti, ne zaboravljajući da naučimo vrijedne lekcije. Svakodnevne afirmacije za sreću i optimizam mogu vas motivisati da kreirate pozitivniju perspektivu.

2. Na dan datuma ogledala, zamislite želju. Možete je zapisati na list papira i sastaviti korake koje vam pomažu da želju ostvarite.

3. Važno je prvi dan 2024. godine provesti u dobrom raspoloženju. Ovaj dan nije vrijeme za sređivanje odnosa, ogorčenost, ogovaranje i malodušnost. Osmjehnite se i provedite vrijeme sa ljudima koje volite.

4. Prvi januar je odlično vrijeme za planiranje. Na ovaj dan ne morate praviti detaljan plan. Dovoljno je navesti željene stvari koje želite da ostvarite u budućnosti.

5. Oslobodite se svih dugova i negativnost. Ako imate neke “repove” koje vučete iz prethodne godine, sada je trenutak da ih se riješite. Odbacite staro, negativno i nepotrebno, kako bi u život došlo nešto dobro i pozitivno. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending