Pratite nas

Poznati

Spomenar: KADA TOŠE ZAPJEVA, DŽEJ ZASVIRA, A CECA ZAPLAČE

Published

on

Muzički svijet, definitivno nije isti, otkako nema dva potpuno različita, a legendarna pjevača – Tošeta Proeskog i Džeja Ramadanovskog. Iza sebe su nam ostavili divne pjesme, da ih čuvamo od zaborava.

Toše, vlasnik raskošnog vokala, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Novoj Gradiški, 16. oktobra 2007. u 27. godini života. Sa druge strane, Džej, koji je bio poznat po ”pijesku” u svom glasu, iznenada je 6. decembra 2020. preminuo u 56. godini, u svom stanu u Beogradu, zbog bolesti srca.

Osim posebne emocije u interpretaciji, imaju i zajedničko porijeklo – obojica su iz Makedonije. Džej je jednom prilikom istakao da je Toše bio veliki profesionalac.
Pronašli smo snimak iz nekada gledana TV emisije “Bravo šou” iz 2007. Godine, kada su u studiju gostovali Toše, Džej, Ceca, te još neke zvijezde…Svi su hvalili Tošetovu izvedbu pjesme “Zajdi, zajdi”, a Ceca je priznala da svaki put pusti suzu kada tu pjesmu sluša.

Svjesno ili spontano Toše je odlučio da ponovo rasplače Cecu, te je odlučio da mimo scenarija zapjeva antologijsku pjesmu. Odmah mu se pridružio i Džej, koji je imitirao zvuke trube. Svi u studiju u bili na ivici suza. Prelijepa uspomena. (Naj portal)

Poznati

Mirza Selimović posvetio emotivnu baladu majci i rasplakao pratitelje

Published

on

Mirza Selimović: Instagram

Mirza Selimović posvetio emotivnu baladu majci i rasplakao pratitelje

Mirzi Selimoviću jučer je, 12. maja, preminula majka Nedreta. A pjevač je na svom Instagramu objavio video u kojem pjeva tužnu pjesmu koja je rasplakala mnoge.

Poznato vrijeme i mjesto dženaze majke Mirze Selimovića

S knedlom u grlu i uz gitaru posvetio je majci emotivnu baladu Džeja Ramadanovskog pod nazivom “Živote ženo bez morala”.

– Još jedan tmuran prođe dan… – napisao je uz video koji je izazvao lavinu komentara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirza Selimović (@mirza.selimovic)

“Napravila je ljudinu od tebe”, “Dijelimo tvoju bol”, “Ovo je baš iz srca”, “Oči sve govore”, “Suze idu gledajući tu tugu”, “Jako nam je žao, neka vam Bog da snagu”, “Ovo je nešto najemotivnije, budi jak”, samo su neke od reakcija na Mirzino pjevanje tokom najtužnijih dana za njega i porodicu.

Selimović je prije nekoliko dana podijelio apel za pomoć Nedreti koja je bila u bolnici. U objavi je bilo navedeno kako su joj potrebni trombociti, ali nije poznato od čega je bolovala.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending