Pratite nas

Poznati

AKO MLADA NIJE NEVINA CIGANI KAŽNJAVAJU PJEVAČE: Kako je Nada Topčagić ljuštila krompir, a Ljubu Alčičića i Verica Šerifović strefila pepeljara?

Published

on

Romske svadbe, posebno one u Francuskoj, Italiji, Austriji, važe za veoma bogate i raskošne. Tamo ne može pjevati svako; zna se ko su kraljevi romskih svadbi.
Prije svih, nekada je to bio Šaban, ali najcjenjeniji su Ljuba Aličić, Zorica Brunclik, Šerif Konjević, Jasmin Muharemović, Snežana Đurišić…

Zvijezde odlaze za relativno niske honorare, ali najveću zaradu ostvaruju od bakšiša. Naime, na svadbama romski svatovi nemilice časte pjevače visokim napojnicama. Brena je jednom prilikom u Francuskoj postavila kofer u koji su joj Romi ubacivali novac za svaku njenu pjesmu.

Međutim koliko god bile dobro plaćeni, ovakvi nastupi uvijek su rizični. Ključni trenutak je kada se provjerava da li je mlada nevina. Mladenci odlaze u sobu, u kojoj obave ono. Ako nije krvav čaršaf, počinju belaji, glave lete…

“Jednom se desilo mi pjevamo svadbu kad usred svadbe sazna se da mlada nije nevina. Odjednom počnu noževi viljuške po stomaku licu. Svi osakaćeni. I fajront. Ja gledam mladoženju a on sjedi i razbija pivse flaše – ispričao je Ljuba Aličić.

Za vrijeme jedne masovne ruče u Italiji, nakon što je otkriveno da mlada nije nevina, Jasmin Muharemović je pobjegao kroz prozor u VC-u, a Šerif Konjević je drhtao kao prut.

– To je bio haos, krvi i stakla do koljena, dvije stotine ljudi… Tada su Nadu Topčagić tjerali da ljušti krompir i da pravi salatu.

Jednom prilikom Ljubu Aličića su gađali flašom, ali srećom proletjela je pored njegove glave. A Vericu Šerifović je pogodila pepeljara u glavu, nakon čega je bila otekla, kao da je njen prvi suprug Milan Šerifović premlatio. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending