Pratite nas

Zanimljivosti

Ako vam je dijete bojicama išaralo zidove: KAKO DA OČISTITE MRLJE KOROM KRASTAVACA?

Published

on

Jako je važno da dijete crta i šara. Istraživanja su pokazala da je šaranje preduslov govornog razvoja, a ujedno služi i za razvoj motorike djeteta. Zato je važno da roditelj podstiče dijete na crtanje i šaranje. Ali ne po zidovima.

Međutim, uvjereni smo kako se upravo to dogodilo u većini domova, i to baš u onom trenutku kad bi roditelj na sekundu izašao iz prostorije. I šta sad?

Pa… zavisi od osobe do osobe. Neko će prihvatiti dječijje umjetničko djelo i uramiti ga, a neko će odmah prionuti krečenju svih zidova.

Oni koji će probati da operu mrlje od bojica zažaliće, jer će se fleka samo širiti po zidu. Ali, ne mora da bude tako. Upravo smo pronašli jedan savjet, odnosno neočekivan trik kako očistiti takve mrlje. Kad saznate koliko je koristan kada imate malu djecu koja šaraju gdje stignu po kući, vjerujemo da ćete dva puta razmisliti prije nego koru svježeg krastavca bacite u otpad, piše Jutarnji list..

Naime, iznenađujuća, ali vrlo praktična upotreba kore od krastavca je uklanjanje mrlja, a internetski savjetnici kažu da posebno djeluje kod šara od bojica. Samo ih treba nježno trljati o zid. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending