Pratite nas

Poznati

Al'Dino “ubo” hit za Selmu Bajrami: SUZE SU MI LILE ZBOG “DAME”

Published

on

Selmu Bajrami, očito, ništa ne može slomiti. I dok se grčevito bori za starateljstvo nad sinom Darisom, koje je pripalo ocu 11-godišnjeg djeteta, potom svakojakim “zabranama” joj žele “slomiti krila”, ona iz svega izlazi samo jača. Ovo joj, kaže, daje samo podstrek da ide dalje jer  potvrđuje da je na pravom, ispravnom putu.

Izdominirala emocijom

A, kako su joj fanovi na prvom mjestu, Selma je odlučila snimiti novu pjesmu koja nosi naziv “Dama”. U pitanju je sjajna balada koju je samo za nju napravio bh. hitmejker Al’Dino.

Ekipa našeg portala imala je tu čast da prisustvuje snimanju pjesme u studiju kod Amila Loje. Selma je to maestralno, za svega nekoliko minuta, snimila dok su Al’Dino i Amil oduševljeni njenom emocijom koja je dominirila u cijeloj pjesmi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

– Već pripremam i spot za ovu sjajnu baladu, koja me je na prvu “kupila”. Dok sam je vježbala, suze su same lile. Kada sam je dobila od Al’Dina znala sam da je stvorena za mene. Odmah sam spakovala kofere i iz Beča se zaputila u Sarajevo kako bih je snimila – kaže Selma koja je rediteljsku palicu za spot povjerila Harisu Dubici.

S obzirom na to da je svaka Selmina balada postala megahit i “Dama” će zasigurno vrlo brzo naći put do slušalaca. A ne sumnjamo da će biti jedna od najpjevanijih u takmičenju “Zvezde Granda”, kao što je to slučaj s pjesmom “Ostrvo tuge”, ali i hitom “Kakvo tijelo Selma ima”.

Uskoro duet?

A da tu nije stavljena tačka na saradnju između ovo dvoje vrhunskih umjetnika, govori podatak da će Al’Dino uskoro napraviti i pjesmu koju će njih dvoje otpjevati u duetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

– Energije će nam se složiti, u to sam sigurna. Kako me je pronašao u ovoj pjesmi, jedva čekam da čujem šta će da pripremti za nas dvoje – rekla nam je Selma Bajrami. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending