Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ALERGIJA NA AMBROZIJU: Ovaj sok ublažava tegobe (RECEPT)

Published

on

Uprkos širokom spektru alergija i još većem broju medicinskih sredstava, nakon nekog perioda organizam stekne imunitet na određeni lijek pa se za problem sa alergijama preporučuju prirodni preparati. Sredstva prirodnog porijekla kod svih tipova alergija mogu u praksi izazvati brojne pozitivne efekte manjeg ili većeg značaja.

Iscijediti bistar sok od svježeg lišća i korijena celera. Sipati sok u teglu i dodati isto toliko meda, koliko ima soka. Smjesu dobro promiješati drvenom ili plastičnom kašikom. Teglu držati dobro zatvorenu u frižideru, najduže nedjelju dana.

Sok sa medom pije se tri puta dnevno. Uzima se po jedna kašika pola sata prije jela. Pijte ga svakodnevno, od aprila i tokom cijele sezone cvjetanja ambrozije, u periodu od jula do kraja septembra i spasićete se neprijatnih simptoma kao što su: kijavica, curenje iz nosa, svrab, suzenje očiju i gušenje u grudima.

Ovaj narodni ruski recept odlično čisti organizam i djelotvoran je i za druge vrste alergija. (Naj portal/ Foto: Depositphotos)

PROČITAJTE I OVO:

Ove godine ambrozija će biti još opasnija: KAKO SE NA PRIRODAN NAČIN RIJEŠITI (RECEPT)

Nastavi čitati

Zdravlje i ljepota

ZA ZDRAVIJE BUBREGE: Svako jutro pijte šoljicu napitka od peršuna RECEPT)

Published

on

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. A kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura,

KLJUČNI SASTOJAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA JE PERŠUN
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, željeza, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
List peršuna djeluje protivupalno i štiti tijelo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme.

POTREBNI SASTOJCI: šaka peršunovog lišća i 1 litar vode

Peršun operite pa ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom. Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuhajte još 5 do 10 minuta.

Sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procijedite i ostavite u frižider. Šoljicu napitka popijte svako jutro.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending