Pratite nas

Kućni ljubimci

Amare, Bog ti dao sve što poželiš: DA BI SPASIO TORNJAKA U NABUJALOJ ŽELJEZNICI, OVAJ ILIDŽANAC JE NAPRAVIO PODVIG VRIJEDAN DIVLJENJA

Published

on

Minulih dana prigradska područja Sarajeva, zbog velikih padavina, bila su poplavljena. Najteže je bilo na Ilidži, gdje je pomahnitala Željeznica potopila brojne objekte, a nosila je sve pred sobom.

Nažalost, stradale su mnoge životinje. U Trnopu je voda odnijela oko 100 ovaca, a na Ilidži ovog tornjaka sekunde su dijelile od tragičnog kraja. Gazda ga je već bio otpisao. Samo ga je pustio s lanca, vjerujući da će se sam izboriti sa vodenim strujama. Ali, tornjak se zaglavio u živoj ogradi.

Kada je to sa balkona svoje kuće vidio 20-godišnji Amar Demšulov, bez razmišljanja se odlučio da spasi ugroženog psa.

“Struja rijeke je bila nevjerovatno brza, a pas se borio posljednjim atomima energije. Istrčao sam iz kuće u donjem vešu i probijao se kroz vodu kako bih ga spasio. Bio je veoma težak jer je njegovo krzno bilo natopljeno vodom, ali smo ga uspjeli spasiti, nahraniti i prenijeti na sigurno” – ispričao je Demšulov.

Video Amarovog spašavanja tornjaka obilazi svjetske portale, a čestitkle na društvenim mrežama stižu sa svih strana. Ljudi ga blagosiljaju, neki puste i suzu. Tornjak će Amaru biti doživoptno zahvalan, a da li će i gazdi – to ne znamo! (Naj portal)

Kućni ljubimci

Pogledajte gdje je odlučila da malo otkunja: OVA MACA MNOGO VOLI PARE!

Published

on

Svi znamo da su mace prave male mudrice, ali svejedno nas skoro svakodnevno oduševe nekim genijalnim rješenjem.

Ova scena se ne viđa svakoga dana, a nasmijala je korisnike društvenih mreža. Oduševila je I prolaznike, koji su bili krenuli da podiognu novac iz bankomata. Niko nije želio da je pomjeri. Svima bi izmamila osmjeh, neko bi joj potepao ili je pomazio, ali nije želio da je pomjeri za “mjesta za odmor”

Definitivno, vrijeme provedeno s mačkama nije nikada izgubljeno vrijeme. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending