Pratite nas

Astrologija

Astro odnos prema djeci: TOP LISTA MAMA PO HOROSKOPU

Published

on

Roditeljstvo je naporan ali tako divan posao, a čini se da ga neki podnose lakše, dok nekima činjenica da su otac ili majka nije najprirodnija. I horoskop određuje kakav će neko biti prema svojoj dJeci, a ovo je, prema Zodijaku, top lista najboljih majki.

1. Ribe
Mame Ribe usađuju u svoju djecu ljubav prema umjetnosti, osjećajne su, maštovite i potrudiće se da ih nauče kako da se odnose prema drugima s poštovanjem i ljubaznošću. Ove mame će svojoj djeci otvoriti svijet mašte, pokrenuti ih da ostvare svoje snove i da budu nezavisni i jaki ljudi. Takođe, kroz vaspitanje i sopstveni primjer će im usaditi ljubav prema prirodi, osjećaj ponosa, želju da pomažu svima kojima je pomoć potrebna, da budu nezavisni i jaki pojedinci koji se ne boje da kažu šta misle i traže ono što žele.

2. Ovan
Mame koje su rođene u ovom znaku vole da svojoj djeci ‘napune’ raspored časovima muzike, sportom i društvenim aktivnostima. Ali to je zato što i same žive po rasporedu. Svim tim aktivnostima i susretima s novim ljudima mame Ovnovi žele da podstaknu svoju djecu na avanture, da budu hrabri i isprobaju nove stvari i pruže im dovoljno samopouzdanja da se bore s preprekama koje će im život donijeti. Ponekad znaju da budu agresivne u svojim stavovima i trebale bi malo više da saslušaju svoju djecu i stvarno čuju šta se s njima događa i šta oni žele.

3. Blizanci
Mame Blizanci su jako otvorene i svoju djecu od malih nogu uče komunikaciji, otvorenosti, ali i o svijetu koji ih okružuje. Jedna od stvari zbog kojih su ove mame posebne je njihova sposobnost da se postave ‘u cipele’ svoje djece bez obzira na godine i pol. Takođe, ove mame su stvorene za zabave – prave najbolje rođendanske zabave i organizuju najbolje igre za djecu i njihove prijatelje

4. Jarac
Mame rođene u ovom znaku su spremne na sve kako bi zaštitile svoju djecu. Beskrajno su im posvećene i lojalne do zadnjeg daha. Jako ozbiljno shvataju vaspitanje i svojoj djeci žele da usade disciplinu i moral. Džeparac nikad nije poklon, to je novac koji su djeca ‘zaradila’ pomažući u svakodnevnim kućnim poslovima. Mame Jarci su rijetko domaćice, one vole da rade, budu nezavisne i većinu svog vremena posvećuju djeci, što znači da imaju jako malo vremena za sebe. I na tome treba da porade.

5. Bik
Mame rođene u ovom znaku su jako strpljive i daće svojoj djeci šansi koliko im treba da postignu svoj cilj. Ali, to ne znači da nisu realne i svjesne okoline u kojoj odgajaju svoju djecu. Na drugu stranu, znaju da budu jako tvrdoglave, i ako ikad svjedočite svađi između nje i djeteta, vidjećete da to zna da postane jako ružno. Ove mame treba da porade na ishrani svoje djece jer imaju tendenciju da im dopuštaju da previše jedu, što može imati loš uticaj na njihovo zdravlje.

6. Vaga
Mame Vage su fantastične mame jer su mirne i uravnotežene. Podstiču harmoniju u porodici, a kad se svađe i dogode, brzo će sagledati problem onako kako ga vide djeca, to jest zaraćene strane, a ona je sposobna da pronađe rješenje koje će svima odgovarati. Ne vole da disciplinuju svoju djecu, draže im je da budu njihov prijatelj, ali su svjesne da djecu moraju da postave na pravi put, pa svoju želju za prijateljskim odnosom ostvaruju tek kad im djeca odrastu. Ono najbitnije što Vaga uči svoju djecu je da saosjećaju s drugima i da budu pravi prijatelji.

7. Rak
Djeca ovih mama su i te kako su svjesna da su voljena, pažena i mažena. Mame Rakovi su uvijek spremne da saslušaju svoju djecu, pomognu im i pruže im dom u kojem će se uvijek osjećati sigurno i voljeno. Kad ništa drugo ne upali, a mame vide da su im djeca nesretna ili nezadovoljna, pripremiće njihov omiljeni kolač i tako im se približiti i dati im jasno do znanja da imaju podršku i ljubav koja im je potrebna, bez obzira na to šta se dogodilo.

8. Strijelac
Mame rođene u znaku Strijelca će od ranih dana putovati sa svojom djecom podučavajući ih o svijetu. One žele da podijele s njima svoje znanje i podstaknu njihovu znatiželju i nezavisnost, kao i fantastični smisao za humor. Svjesne su da djetinjstvo kratko traje i uradiće sve što mogu kako bi djeci to razdoblje učinile što prijatnijim i ljepšim. Ali, njihova impulsivnost kod djece može da izazove nesigurnost. Jedan trenutak će djecu voziti u školu, a drugi će proglasiti dan za prirodu i zaboraviti na sve obaveze koje ona i djeca imaju. Rijetko će imati niz pravila za djecu jer njen cilj nije da stvori svoju kopiju, već da djeci pruži priliku da se razviju u individualce.

9. Djevica
Mame Djevice će uvijek dati sve od sebe da poprave sve što je slomljeno – od dječjih srca do stare igračke. One su kraljice multitaskinga, tako da će uz posao i održavanje kuće biti glavni vozači, učitelji, sudije i dječji saradnici. Imaju jako visoke kriterijume za sebe i za svoju djecu pa znaju sebe da dovedu u situaciju da ih previše guraju, pa moraju da nauče kako to da kontrolišu. Žele da su njihova djeca disciplinovana i otvorena prema novim stvarima i da su sigurna su sebe, tako da se, kada dođu do prepreke, zapitaju kako da je preskoče, a ne da zbog nje odustaju.

10. Škorpija
Mame Škorpije su jako intuitivne i često znaju da nešto nije u redu prije nego što to shvate i sama djeca. Najbitnija im je iskrenost, lojalnost i posvećenost porodici, ali samo ako su im djeca iskrena i otvorena. Ne dopuštaju da im se iko miješa u vaspitanje ili kritikuje njihovu djecu. Ako se to i dogodi, mame Škorpije će to jako zamjeriti, zapamtiti i vratiti kad čovjek najmanje očekuje.

11. Vodolija
Mame rođene u ovom znaku su slobodnjaci koji se teško prilagođavaju društvenim normama pa će često svoju djecu podučavati kod kuće ili upisivati u škole s posebnim programima koji će, po njihovom mišljenju, podstaći djecu da uče o bitnim stvarima u svijetu i životu. Izrazito ohrabruju maštovitost i eksperimentisanje, gurajući svoju djecu da razmišljaju van okvira. Na drugu stranu, mame Vodolije kao da imaju alergiju na pokazivanje osjećaja, a da ne pričamo o dječjem plaču ili vriski. To ne dolazi u obzir. Nemaju strpljenja za takve stvari. A baš u tim situacijama djeci je potrebna potvrda da su voljeni i da imaju njihovu podršku, pa bi promjena taktike puno bolje uticala na njihov odnos s djecom.

12. Lav
Mame Lavice se češće ponašaju kao djeca, nego kao mame. Jako su djetinjaste i obožavaju da se igraju sa svojom djecom i poklanjaju im skupe poklone. Ali, to je mač sa dvije oštrice, jer često Lavice kupuju stvari ili organizuju razna dječija okupljanja više zbog sebe i svojih potreba da im se drugi dive, nego zbog same djece. No nemojte to pogrešno shvatiti, Lavice vole svoju djecu i često o njima razmišljaju kao o sopstvenom produžetku, (Naj portal)

Astrologija

Oni su najgori izbor za brak: 4 ZNAKA ZODIJAKA KOJI ĆE UNESREĆITI SVOJE PARTNERE

Published

on

Ako je vjerovati astrolozima, ova četiri znaka su najgori izbor za partnera, a njihova međusobna ljubavna kombinacija je tek pravi pakao.

Ova četiri horoskopska znaka iznad svega cijene sebe, svoju nezavisnost i svoj prostor i niko ih neće natjerati da promijene mišljenje.

Ovan
Ovnovi nisu oduševljeni idejom da udovoljavaju tuđim osjećanjima i interesima. Impulsivni su, avanturistički raspoloženi i prilično ih je teško pratiti.

Blizanci
Blizanci ne žele da se ograniče samo na jednu osobu. Ne vole da se vezuju niti vole ideju da cijeli život budu vjerni nekome.

Strijelac
Za Strijelca je život veselje. Oni jednostavno žele da se zabave i ne žele da se upuštaju u ozbiljne veze. Žele da budu slobodni i nikome ni za šta da ne odgovaraju.

Ribe
Ribe su nesigurne i previše razmišljaju. Same sebi stvaraju probleme i previše analiziraju. Kad su u vezi, mogu da budu prilično nesigurne, nedosljedne i sve što je lijepo da sabotiraju svojim ponašanjem. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending