Pratite nas

Poznati

Balkanci u Americi ga obožavaju: HARIS KOLJENOVIĆ SNIMIO PJESMU TUGE POD NAZIVOM “AMERIKA”

Published

on

Tek kada se stidljivo počela nametati pjesma “Amerika”, koju je nedavno objavio na YT kanalu, javnost se počela interesovati za Harisa Koljenovića. On je bez “Zvijezda Granda” ili ZMBT-a i ostalih rijalitija počeo osvajati srca publike i na Balkanu.

Zbog ovoh uspjeha, bez sumnje, nasjretniji su i najponosniji njegovi Gusinjani. Naime, 28 – godišnji Haris je rodom iz Gusinja, ali se prije pet godina obreo u Americi.

Stalno je zaposlen u jednoj kompaniji, a slobodno vrijeme troši na uživanje u muzici i sportu.

“Ja ne živim od muzike, ali volim da sviram i pjevam – kaže Haris.

Muzikom se bavi od malih nogu, svira klavijature, harmoniku i tamburu, posebno njeguje tradicionalnu muziku Sandžaka. Na američkom kontinentu mu nema ravnog kad zasvira na tamburici “Oj Sandžaku, moje rodno mjesto”, ili “Mejra, šeta”. S toga nije ni čudo da ga na koncertima za Balkance u Americi angažuju skoro sve zvijezde. Sinan je plakao dok je slušao kako Haris svira, Šaban se samo smješkao, Koke najavljivao kao majstora, a publika dočekivala i ispraćala ovacijama.
Sada je Haris napravio još jedan iskorak – otisnuo se u pjevačke vode. Snimio je singl “Amerika”, koja je zajedničko djelo njegovog prijatelja, književnika i tekstopisca Rasima Gutića.

“Ideja je potekla od bolne istine o patnjama hiljade mladih koji su sa Balkana, u potrazi za noviom životom, stigli do Amerike. Ostavili su ono što ima veću vrijednost od novca, a to su roditelji, braća, sestre i velike neprežaljene ljubavi. Ovom pjesmom želim da sve nas preko ,,bare” vratim malo u zavičaj i podsjetim na one koji su ostali uplakani kada smo prešli preko kućnog praga – otkrio nam je Haris, koji je i uspješan sportista. Čak je dva puta trčao najveći svjetski maraton u Njujorku. (Naj portal)

Poznati

Ko je Sarajka koja je Boru Ćorbu napravila volom: ON JOJ JE ISPJEVAO PJESMU “OSTANI ĐUBRE DO KRAJA”

Published

on

Neke od najljepših balada i pjesama velikih muzičkih Ex Yu zvijezda, sigurno su jedne od onih koje najčešće slušate u satima nostalgije i sjećanja na neke davne prošle dane i nesretne ljubavi. Ono što je vjerovatno svima vama koji patite uz pomenute pjesme malo poznato su istinite teške ljubavne priče koje su podstakle autore tekstova da svu svoju emociju pretoče u stihove.

Riblja Čorba i “Ostani đubre do kraja”, pjesma koju je Bora napisao sa posvetom jednoj od najpoznatijih jugoslovenskih manekenki, Biljana Nevajda Šević.

Njih dvoje su u ljubavi uživali nekih šest mjeseci, a onda je Biljana jednog dana pozvala frontmena “Riblje Čorbe” da se oproste, jer je odlučila da nastavi svoj život u Sarajevu.

Istinski emotivno povrijeđen, roker je za šankom u kafiću gdje su se pozdravili napisao pjesmu koja je i danas jedna od najpoznatijih ove grupe.
I za drugu veliku pjesmu “Dva dinara druže” inspiraciju je pronašao u njoj, koja ga je kako stihovi kažu “opet napravila volom”. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending