Pratite nas

Zanimljivosti

Biljka osam vrlina: SVEKRVIN JEZIK BAŠ KAO I SVEKRVA – NEUNIŠTIV

Published

on

Svekrvin jezik (Sansevieria trifasciata) je najpoznatija biljka iz roda Sansevierije, a ima preko 70 podvrsta. Često se drži kao sobna biljka, zbog svoje ljepote, otpornosti, ali i toga što je veoma korisna jer pročišćava vazduh.

Veoma je laka za gajenje, trpi gotovo sve uslove i ne zahtijeva nikakvu posebnu njegu – drugim riječima, gotovo je neuništiva. Tako je, valjda, dobila i nadimak.
Šalu na stranu, svekrvin jezik može izrasti i do 90 cm i zimzelena je biljka koju možete posaditi i u dvorište. Njeni listovi su dugi i oštri pri vrhovima i jarko zeleni, sa žućkasom unutrašnošću. Sve njene podvrste izgledaju jako dekorativno, iako mogu međusobno dosta da se razlikuju.

Ova biljka rijetko cvjeta, ali može se i to dogoditi ukoliko joj uslovi jako pogoduju. Cvjetovi su bijele i bež boje, veoma lijepi i prijatnog mirisa.
Svekrvin jezik u Kini se smatra „biljkom osam vrlina“ i običaj je bio pokloniti je onome kome želite da darujete te vrline – dug život, snagu, kreativnost, inteligenciju…

Prema načelima feng šuia, svekrvin jezik trebalo bi da pozicionirate tako da bude blizu ulaza u prostor, kako bi vrline mogle da “cirkulišu prostorijama”.
Dodatni kuriozitet predstavlja to da je NASA u svom istraživanju uvrstila svekrvin jezik kao jednu od biljaka koje ekstremno dobro pročišćavaju vazduh, pa je to samo po sebi razlog više da je imate u svom domu. (Naj portal)

Zanimljivosti

Doktore, šta da radim: I NE UMOČIM, A VEĆ SAM GOTOV!

Published

on

Problem sa preranom ejakulacijom može da upropasti i najozbiljniju vezu. A šta da radite kada, kao jedan Britanac, taj problem imate već 13 godina.
“Imam 29 godina i patim od prerane ejakulacije, otkada sam počeo sa se*som, a to je bilo sa 16 godina”, kaže on i nastavlja:

“Zbog toga sam već frustriran i depresivan jer ne znam šta nije u redu sa mnom. Kada ću postati “normalan” muškarac i uspjeti da zadovoljim ženu”.

“U ozbiljnoj sam vezi već godinu dana, i iako moja djevojka kaže da joj ne smeta moj problem, mislim da mi ne govori istinu”, navodi muškarac.

“Probao sam u krevetu sve što mi je palo na pamet da bih spriječio prerani vrhunac – planirao sam veliku kupovinu u supermarketu, zamišljao sam Borisa Džonsona (premijer Velike Britanije, prim. nov) golog, ali uzalud, ništa nije pomoglo”, očajan je Englez.

“Više od svega na svijetu želim da zadovoljim moju djevojku. Zbog svega ovoga mi se se*s ogadio. Šta da radim?”, pita se Britanac.

Odgovor terapeuta: Se*sualna želja počinje u glavi, i što više brinete, teže ćete pronaći rješenje. Uostalom, da li ste znali da prosječan muškarac u krevetu izdrži oko 5 minuta.

Uslijedili su brojni savjeti na forumu; neki komični, drugi dobronamjerni. Jedan ljekar mu je predložio da koristi kondom, u tom slučaju može na kratko odlložiti ejakulaciju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending