Pratite nas

Poznati

Bio je miljenik Šabana Šaulića, zvijezda u bečkoj “Lepoj Breni”: POSLUŠAJTE KAKO DANAS PJEVA IBRO HAJRUDINOVIĆ

Published

on

Zahvaljujući sjajnom muzičkom takmičenju “Nikad nije kasno” ljubitelji narodne muzike prijatno su se iznenadili kada su vidjeli Ibrahima Hajrudinovića Ibru, za kojeg se osamdesetih godina pričalo da “ima dvije tone” u glasu.

Ibro je bio zvijezda broj 1 u Beču, godinama je bio glavna postava čuvene diskoteke “Lepa Brena”, a onda ga je nestalo. Preselio se u Tursku, u Istanulu gdje je pjevao u kafani “Estrada”.

U međuvremenu se godine učinile svoje, a i zdravlje mu je narušeno. Pjesme se nije odrekao, pa je iako rovitog zdravlja odlučio da se pojavi u “Nikad nije kasno”, pjevajući Šabanovu pjesmu “Tamo kod najdaljih brda”, koju je svojevremeno snimio Mustafa Ezić. Iako nije oduševio, Ibro se plasirao direktno u slijedeći krug.
Ibro se dugi niz godina bavio pjevanjem i ima bogato iskustvo, međutim zbog svog poroka nije uspio da napravi veliku karijeru. Bio je ljubitelj kockarnica, velike je pare tamo ostavio. Šaban ga je kumio i molio da tu naviku batali, ali nije išlo.

“Stanovao sam jedno vrijeme kod Šabana. Bio je zlatan čovjek, da sam slušao njega… Bila je urađena matrica, samo da provježbam kući, tu je bila pjesma “Ceo grad je plakao za nama”, “Ne daju mi da te volim”, “Krčmaru, vina za svirače”… Ja dođem u Slaviju, napijem se i prokockam svih 30.000 maraka. Umjesto da idem kući da vježbam, ja ponovo za Beč – ispričao je Ibro.

Iako je prošao dalje, Ibro nije zadovoljan svojim nastupom.:

“Nije to to. Ali dobro je… Samo je problem što još nisam došao k sebi, nemam snage, ne mogu da podignem dijafragmu od operacije leđa, ali dobro je… Od mene, toliko. 40 kila imam, ustvari 50… (Naj portal).

Poznati

Orilo se na obalama Neretve “Danas majko ženiš svoga sina”: ELEKTRA ELITE JE ZVANIČNO MOSTARKA

Published

on

Pjevačica Elektra Elite sudbonosno “Da” izrekla je u Mostaru. Izaranik njenog srca je biznismen i sportista Nenad Vujanović.

Svadbenom veselju je prirustvovalo oko 200 zvanica, a sretni mladenci su uživali i na Starom mostu u Mostaru.

Elite je prije nekoliko dana doputovala u Sarajevo iz Ciriha, gdje je boravila s prijateljima, a u subotu u popodnevnim satima vjenčala se s Vujanovićem u Mostaru.
Elektra iza sebe ima brak sa ženom i dvoje djece, koji nijednog trenutka nisu osudili pjevačicinu odluku, a ona ne krije koliko je ponosna na njih.

Elektra je prije 13 godina prestala da bude muško i promijenila pol. Iza sebe ima brak i dvoje dece, koja nijednog trenutka nisu osudila njenu odluku. Sin i kćerka su ponosni na nju, a “tata” će je zvati do kraja života. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending