Pratite nas

Zanimljivosti

Boja odjeće koju nosite može uticati na vaše raspoloženje: ŽUTA POPRAVLJA RASPOLOŽENJE, ZELENA ENERGIJU

Published

on

Ako se u vašem životu pojavila crna rupa iz koje ne vidite izlaz, prava boja odjeće pomoći će vam da vratite sreću. Svaka nijansa je korisna na svoj način, pa je važno znati kako je i u kojim situacijama je potrebno koristiti.

Crna boja:
Iz nekog razloga, mnogi ljudi misle da crna boja plaši sreću, ali to nije tako. Ako vam je iznenada trenutno naišao jako težak period obratite pažnju na odjeću koju često nosite. Ako ste u periodu u kojem se iz nekog razloga ne možete fokusirati na posao i dobrobit, te vas stalno ometaju neke sitnice, crna boja odjeće pomoći će vam da se fokusirate na najvažnije. Kada imate puno posla i briga, crna će vam pomoći da ostanete fokusirani i pravilno odredite prioritete.

Crvena boja:
Ako je vaša loša situacija izazvana nedostatkom motivacije, malodušnošću i dosadom, kao i niskim samopoštovanjem, crvena odjeća i dodaci mogu vam priskočiti u pomoć. Ova nijansa u čovjeku budi interes za život, a takođe mu pomaže da ide naprijed, uprkos porazima, razočaranjima i problemima. Ako se bojite da vam entuzijazam možda neće biti dovoljan, pokušajte da češće nosite crvenu odjeću.

Žuta:
Ako je vaš život pun malodušnosti, briga, emocionalnih problema, onda će žuta boja pomoći da to popravite. Žuta boja nam omogućava da na svijet gledamo s optimizmom. Ako vas nešto uznemiri i dovede do poraza u ljubavi ili poslu, nosite odjeću ove nijanse.

Zelena boja:
Ako ste lišeni fizičke snage, a zaista vam je potrebna – češće nosite zelenu odjeću. Ova nijansa budi snagu u našem tijelu i čini nas otpornijima. Ako vam je teško ustati ujutro, ne spavate dovoljno, osjećate se loše i nemate energije, zelena boja odjeće će vas prodrmati. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending