Pratite nas

Zdravlje i ljepota

BOL U LEĐIMA: Napitak koji opušta mišiće i uklanja tegobe (Recept)

Published

on

Bol u leđima može da traje dugo i da zahtijeva adekvatno liječenje, a može da prođe i sam od sebe.

Ovaj bol može biti prouzrokovan poslom, odnosno napornim fizičkim radom, dugim sedenjem, povredom, neispravnim načinom treniranja, neudobnim položajem prilikom spavanja, promahe i slično.

Kako biste stali na put ovoj tegobi napravite slijedeći napitak po preporuci stručnjaka, koji vam može pomoći da se riješite bolova u leđima. Ovaj napitak opustiće vam mišiće i ukloniti bol.

POTREBNI SASTOJCI: 3 izgnječene čehne bijelog luka, šolja mlijeka, 2 kašike meda…

Bijeli luk i mlijeko stavite u šerpu, a zatim pustite da provri uz lagano miješanje. Kada je smjesa provrela, skinite je sa ringle i pustite da se prohladi.
Ljekari preporučuju da ovu smjesu pijete jednom nedjeljno i da ćete prilikom prvog koriššenja moći da uočite rezultate. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

SPRIJEČITE RAST DLAČICA: Napravite smjesu od ljuske oraha (RECEPT)

Published

on

Ne postoji ništa ljepše od njegovane i mekane kože, ali put do takvog rezultata nije lak. Šta više, često je i bolan, posebno kada je u pitanju depilacija.

Međutim, postoji recept uz pomoću kojeg će vam koža biti glatka, a dlačice će rasti usporeno. Tajna je u smjesi od ljuske oraha.

Ono što treba da uradite jeste da ispečete nekoliko ljuski od oraha i da ih sameljete u prah. Dobijena količina treba da odgovara jednoj supenoj kašici. Potom, taj prah pomiješajte s jednim litrom vode i ostavite da odstoji 24 sata.

Kada prođe taj period, tečnost promućkajte, uzmite vatu, potopite je u nju i premazujte dijelove tijela sa kojih želite da uklonite dlačice. Ovaj postupak bi trebalo primjenjivati 3 puta dnevno, dok ne dobijete željene rezultate.

U zavisnosti od jačine dlake, kod nekih žena će doći do drastičnog prorjeđivanja, dok će se kod nekih potpuno ukloniti.

NAPOMENA: Prije nego što se odlučite na ovu vrstu uklanjanja dlaka na telu, posavjetujte se sa svojim dermatologom, kako biste saznali da li vaš tip kože može to da podnese. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending