Pratite nas

Poznati

Bolna sudbina Bobana Rajovića: NI SAM NE ZNAM KAKO SAM PREBOLIO SMRT TOLIKO BLISKIH LJUDI

Published

on

Na jednom od njegovih nastupa u Luksemburgu, sreli smo popularnog crnogorskog pjevača Bobana Rajovića. Prije nego što su započeli prvi taktovi pjesme, Boban je pozdravio publiku i poželio im sve najbolje u 2024. godini, ali isto tako i samom sebi. Poželio je da mu ova godina bude samo fokusirana na karijeru, nove pjesme, nastupe, jer, kako je rekao za “Naj portal”, u prošloj godini izgubio je mnoge drage ljude, prije svega svoju majku.

“Gdje si bio kad sam bio niko”…

– Ovo je prvi intervju koji dajem poslije smrti majke. Ja sam neko ko vjeruje u neku energiju, pa tako znam i siguran sam da će mi ova godina biti mnogo bolja od prethodne. Imao sam, zaista, prošle godine mnogo nesretnih slučajeva i trebalo je sve to izdržati, preboljeti. Prethodna godina je bila zaista moja najlošija godina, pa se nadam da će ova biti jedna od najboljih. Tu veliku pozitivnu energiju i vjeru u bolje sutra daje mi moja porodica, supruga, djeca, moj unuk. Smatram da sam imao jedan veoma, veoma težak put do karijere koju danas imam. Kada vratim film unazad i kada pogledam gdje sam bio, a gdje sam danas, onda ne smijem da pokleknem. Neko sam ko zaista svih ovih godina samostalno radi na svojoj karijeri, sam sve ulažem u nju. Nisam dio ni jednog klana, ni jednog lobija. Iz tog razloga govorim sam sebi, da hoću da dokažem da sam još tu, da i dalje mogu sve sam, bez sistema, lobija i klanova. Sam sebi kažem: „Hajde Rajoviću daj još više, nego što si do sada dao – počeo je svoju ispovijest Rajović za “Naj portal”.

Čim spominjete klanove, lobije vjerovatno ste imali ponude da budete dio istih? Kako ste se svemu tome oduprijeli?

– Razmišljanja sam da svaki čovjek ako želi da drži do sebe, mora da ima i svoj stav u životu, a jedan od mojih stavova glasi: „Gdje si bio, kad sam bio niko“? Kada sam se na početku karijere borio za samog sebe nikoga nije bilo pored mene, a kada sam se izborio onda na desetine, stotine njih žele da budu dio moje karijere i da uzmu dio kolača. Nisam dozvoljavao, ni danas ne dozvoljavam i ne želim, da im dam ili dajem na značaju, već želim da ostanem onaj Boban kakav sam bio i na samom početku.

Dolazite iz jedne male države, iz Crne Gore. Bilo je samostalno teško uspjeti ,ali uspjeli ste. Da li je bilo momenata kada ste htjeli da odustanete?

– Da bilo je tih situacija dosta ,pa evo i na ovom nastupu u Luksemburgu, Došao sam bolestan, imao povišenu temperaturu, ali sve to skinula mi je publika, fanovi. Oni su mi dali tu pozitivnu energiju i ozdravio sam tokom nastupa. Kao što ste i sami rekli, dolazim iz jedne male Crne Gore i napraviti regionalni uspjeh je za sve pohvale. Naime, mada sam stariji i stariji, ja želim da budem još bolji i bolji. Ta borba mi daje nesebičnu snagu, jer smatram da mogu da budem još jači. Nisam ja uzalud snimio pjesmu „Spartanac“. Jednostavno, ne dozvoljavam nikome i ničemu da me slomi. Lomio sam ja zube i jačim od mene.

Uz svaku Vašu pjesmu išlo je snimanje spota, a svaki spot je bio kao manji film?

– Upravo tako, pa da se vratimo malo na početak priče. Ako nemate nikakvih sponzora, kako finansijskih i medijskih, nemate nikoga da vam pomogne, to je zaista teško sve to održavati. Ali, ja to volim, nešto do čega sam teško došao, ali sam i opstao. Jednostavno, svakom novom pjesmom želim da potvrdim sve to kao i sa velikim koncertima. Ja sam neko ko je radio i punio splitsku i zagrebačku arenu prije sedam godina. U ovoj godini želim opet da sve to potvrdim sa velikim koncertima, pa ću krenuti od Rijeke, Zagreba, potom Slavonski brod, Slovenija, Sarajevo, Beograd… Moram da kažem da mi je želja da u ovoj godini održim i taj koncert u Beogradu. Nije to nešto što ne mogu da ostvarim, ali mi se jednostavno do sada nije dalo, a znam kada budem to odradio da će to da bude veliki spektakl. Nedoumice su samo gdje ću da ga radim, da li u Areni ili neki manji prostor.

Neko ste ko nema dlake na jeziku, da li Vas je nekada to i koštalo?

– Ma, jeste naravno, ali s druge strane zašto ne reći ono što mislim. Ako čovjek sve to kaže onda je puno iskreniji od onog ko šuti, a priča iza leđa. Svako bi trebao da ima svoj stav u životu. Ja želim sada da pomenem jednu muzičku legendu, mog zemljaka i mog kolegu, pokojnog Zorana Kalezića. Kada sam bio na njegovoj sahrani, tada pop koji je držao opelo je rekao, da je Zoran bio čovjek koji je imao svoje stavove, koji nije volio podjele, pa ga je to i dosta koštalo u životu, ali je uvijek govorio šta je mislio. Zbog toga i smatram ako nemaš svoj stav, da onda nemaš ni svoje ja.

Da li ste pobornik plastične hirurgije na muškarcima?

– Ja sam na jednom snimanju novogodišnjeg programa, gdje je bilo masa novinara, pa samim tim i masa pitanja, odgovorio na jedno takvo pitanje i tek da im učinim „ćeif“, kako bi mi to rekli u Crnoj Gori, da ću da operišem očne kapke, ali kao što vidite nisam to još uradio. Za neke korekcije jesam, nisam protiv toga, ali vodim se tom nekom svojom parolom da redovna posjeta teretani, zdrav život, ishrana, može nekada mnogo da pozitivno utječe na zdravlje i dobar izgled. A, neke lagane korekcije ću i ja vjerovatno jednog dana da uradim.

Posljednja pjesma s Džejom

Posljednji ste koji je s pokojnim Džejom Ramadanovskim snimio duet „Hej živote druže“, koja je ujedno i bila njegova posljednja snimljena pjesma?

– Moram odmah da kažem da mi je drago što ste mi postavili ovo pitanje. Ja još nikada do sada nisam ništa progovorio o tom čovjeku, niti sam pričao da smo snimili duet. Narod je taj koji sve to vidi. Ne volim kada se neko počne kititi tuđim perjem, kada neko pominje pokojnika. Sada želim da kažem da sam jako, jako ponosan, ma presretan što imam duet s jednim tako divnim čovjekom, kolegom, ljudskom gromadom. Tada kada je on pristao da snimi duet sa mnom, malo je reći da sam bio presretan jer je bio i ostao jedna legenda. Ta pjesma je nešto što odgovara ili što je odgovaralo i mom i njegovom životu. U neke druge priče o njemu ne bih ulazio, prije svega što vidim da se danas pojavljuju razni naslovi, poput onih kako je taj neko Džeju pomogao, valjao i tako dalje. Apsolutno ne volim da čitam o tome. Bio je jedna velika duša, i pjevač koji je imao i ostavio masu, masu istinskih hitova.

Bato Šišić

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending