Pratite nas

Zdravlje i ljepota

BOLNI ZGLOBOVI: Jednostavno, a djelotvorno prirodno rješenje

Published

on

Lijek za koji mnogi tvrde da je čudotvoran sastoji se u korišćenju želatina u periodu od nekoliko nedelja. Potrebno je da kupite u prodavnici jestivi želatin.

Ima ga u različitim oblicima sa i bez dodatih voćnih ukusa i šećera. Pred spavanje pomiješate vrhom punu čajnu kašičicu želatina u čašu vode, soka, jogurta ili neke druge tečnosti. Kako budete miješali smjesu ona će postajati gušća. Kada je dobro promiješate popijte je ili pojedite ako je gusta.

Koristite toliko tečnosti da kada umiješate želatin smjesa ostane dovoljno tečna da je možete popiti ako vam je tako lakše. Možete je pomiješati i sa žitaricama sa mlijekom, te pojesti tu masu. Ukoliko su vaše tegobe sa zglobovima i kostima jače koristite ovu metodu ujutru i uveče.

Teraapija bi trebala dati efekat i smanjiti bolove i znatno povećati pokretljivost zglobova već nakon sedam dana. Tretman prema potrebi možete korisiti od 4 do 6 nedjelja. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

KANDIDA: Kombinovano prirodno liječenje kandide (Recepti)

Published

on

Ako se infekcija kandidom otkrije u svom početnom stadijumu, tada može biti sasvim dovoljno liječenje mliječnim bakterijama, koje ponovo uspostavljaju ravnotežu.U slučaju tvrdokornih gljivičnih infekcija (gdje spada i infekcija kandidom) postoji i slijedeća mogućnost kombinovanog prirodnog lečenja:

Soda bikarbona
Vaginalno ispiranje sodom-bikarbonom (prašak se zahvati vrhom noža a zatim razmuti u velikoj šolji vode. Ispiranje se vrši ujutro.

Bijeli luk
Treba očistiti čehnu bijelog belog luka, bez bilo kakvog presijecanja, jer sok koji se oslobađa može da stvori neprijatan osjećaj žarenja. Tako očišćen se stavlja u vaginu. Zgodnije je bijeli luk prošiti koncem ili ga zamotati u jedno parče gaze, čiji se kraj ostavlja da viri, pa se na taj način “lijek” lako vadi.Obo primjenjivati ujutro i naveče nekoliko dana zaredom.

Smirivanje svraba
Za smirivanje svraba savjetuje se upotreba kreme ili rastvora napravljenih na bazi kamilice. Prema potrebi vrše se spoljašnja ispiranja nekoliko puta na dan. U istom smislu se upotrebljavaju i razblažene tinkture nevena i hidrastisa.

Jogurt
Za prirodno liječenje kandide odličan je jogurt. Jogurt se najbolje podnosi, ali je, međutim, njegovo ubacibanje u vaginu nešto teže. Da bi se to uradilo, potrebno je pravilno staviti spekulum, a zatim kroz njega uvući kašiku sa jogurtom. Veoma je važno da se potom prvo izvuče spekulum a onda kašika, jer, ako se to ne bi uradilo, jogurt bi ostao u udubljenju donje kašike spekuluma. Cijela procedura se znatno lakše može izvesti uz pomoć aplikatora. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending