Pratite nas

Zanimljivosti

Bosanac sam napravio Formulu1: POGLEDAJTE KAKO VOZI MIĆO ŠUMAHEROVIĆ, A ZA NEKE JE MUJO HAMILON! (Video)

Published

on

Mnogi entuzijasti Formule 1 željeli bi da jednog dana sami voze ovaj trkački automobil ili čak da ga imaju parkiranog u svojoj garaži, ali to su samo pusti snovi.

Moguće je kupiti “polovni” F1 bolid za ozbiljnu sumu novca, ali ne dobijaju svi ovu priliku. Zbog toga je jedan ljubitelj popularnog motosporta iz Bosne i Hercegovine odlučio da sam napravi trkački automobil F1.

Aerodinamika njegovog “uradi sam” modela vjerovatno je malo lošija, ali vozilo ipak liči na formulu 1.TikToker Zizi Zizko objavio je snimke na kojima se neko vozi ovim „trkačkim automobilom“ na lokalnom putu, prenosi Avto-magazin.

Nismo sigurni da li ga pokreće Ferarijev dvanaestocilindrični motor, ali bilo bi prikladno u svakom slučaju, s obzirom na crvenu boju i žute grbove sa crnim konjem na vozilu.

Ljudi su ostavili puno smješnih komentara na TikToku ispod ovih snimaka, pa su tako vozača ovog bolida iz domaće radinosti prozvali Mujo Hamilton, Mahir Verstapenović, Ajrton Senad i Mićo Šumaherić, po uzoru na legendarne vozače Formule 1. (Naj portal)

@zizi.zizko

♬ Originalton – Zizi Zizko

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending