Pratite nas

Zanimljivosti

Bosansko gostoprimstvo: SESTRAMA IFETI I SAFETI ZA BAJRAM STIGAO PUN AUTOBUS ITALIJANA (Video)

Published

on

Grande Ifeta, tako Ifetu iz Konjević Polja od milja zovu njene komšije, ali i svi drugi koji je poznaju.

Postoji i razlog za to jer je Ifeta žena velikog srca i duše, a to je dokazala i najnovijim gestom tokom ovog Kurban-bajrama kada je u svoju kuću pozvala pun autobus Italijana na ručak i nezaobilaznu baklavu.

Gosti iz Italije bili su oduševljeni hranom i bosanskim gostoprimstvom koje su im priredile sestre Ifeta i Safeta.

„Kad ti na Bajram dođu prijatelji iz Italije, iz regije Emilia na baklavu i ručak, to je nešto – govori u videu Ifeta dok se autubus sa njenim gostima parkira u njenoj avliji u Konjević Polju. (Naj portal)

http://

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending