Pratite nas

Zdravlje i ljepota

BRIŠE BORE KAO GUMICOM: Nakon upotrebe ove maske mijenjaćete lično kartu poslije mjesec dana (Recept)

Published

on

Da li ste znali da kvasac ima nevjerovatna svojstva kada je u pitanju održavanje mladalačkog izgleda?

Zbog svog sastava pozitivno utiče na izgled i kvalitet kože. Vraća sjaj i elastičnost. Kvasac sadrži kompleks vitamina B, kao i minerale, aminokiseline i antioksidante. Za ovu masku su vam potrebna samo 3 sastojka, koristi se jednom nedjeljno, a prave rezultate možete vidjeti već poslije mjesec dana.

POTREBNI SASTOJCI: 1 kesica kvasca, 1 bjelance, 1 kašika limuna

Pomiješajte sve sastojke i sačekajte da kvasac malo naraste. Zatim nanesite masku na lice i držite je na koži dok se potpuno ne učvrsti i osuši. Zatim isperite masku mlakom vodom, a zatim nanesite kremu za lice. (Naj portal

Zdravlje i ljepota

URINARNE INFEKCIJE: Čaj od kukuruzne svile preporodiće vaš organizam (Recept)

Published

on

Ako ste nekada pokušavali da očistite klip kukuruza sigurno ste primijetili niti koje vam stalno smetaju. To je kukuruzna svila koju nikako ne treba bacati jer je bogata proteinima, manganom, kalijumom, biljnim vlaknima…

Upravo ovaj čaj jedan je od najjačih prirodnih diuretika koji če vaš organizam očistiti od bakterija, pomoći će vam u izlučivanju mokraće, ali će i biti od pomoći kod upale bešike, ali i kod kamena u bubregu i kod urinarnih infekcija.

Dobar je zato što takođe ubrzava cirkulaciju, pomaže kod mršavljenja, smanjuje skupljanje vode u zglobovima, a takođe pomaže i kod predmenstrualnoh bolova. Pored ovih blagodeti on je dobar i za detoksikaciju čime olakšava rad jetre, a takođe je dobar i za smanjene bolova u zglobovima, nastalih usljed reumatskih bolesti.

Ako ste se pitali gdje možete da nabavite ovaj čaj odgovor je vrlo jednostavan. Možete ga nabaviti u obližnjoj zdravoj hrani.

Priprema:
Potrebno je da jednu kašičicu ovog čaja sipate u šolju koju ćete zatim preliti toplom vodom, a nakon toga ostaviti čaj da odstoji nekoliko minuta. Zatim ga procijedite i pijte jednom dnevno, a najviše 3 puta tokom dana. Ne preporučuje se da pijete ovaj čaj pred spavanje. Takođe, nemojte koristiti zaslađivače. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending