Pratite nas

Kućni ljubimci

Brižno pseće srce: ČUVA SVOG PIJANOG GAZDU ČAK I OD POLICIJE (VIDEO)

Published

on

Gabriel Guerrero, policijski službenik iz Bogote, objavio je na Facebooku još jedan dokaz da su psi najodanija stvorenja za koja je čovjek blagoslovljen.

Eto, jedan predivni “garo” gotovo cijelu noć je bdio uz svog pijanog vlasnika, muškarca koji se uspio nekako dogegati do kuće da bi potom zaspao tačno ispred ulaznih vrata.

Kada su ga zapazili kako leži na ulici oko 3:30 sati, policajci su najprije krenuli da provjere je li muškarac možda povrijeđen, ali zaštitnički nastrojeni pas nije im dopuštao da ga dodiruju, napisao je u statusu Gerreo i prepričao rasplet:

“Ipak, i to nakon 15 minuta kucanja, uspjeli smo probuditi njegovu suprugu koja ga je uvela u kuću”, dodao je, a na sniku se vidi da se psić ne pomjera i ne odvaja od gazde uprkos potencijalno incidentnoj situaciji. (Naj portal)

http://

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending