Pratite nas

Naj recepti

Brzo i ukusno jelo: FINE TORTILJE S PILETINOM (RECEPT)

Published

on

Veoma ukusno jelo, na koje nećete potrošiti puno vremena, a uživat ćete u svakom zalogaju.

POTREBNI SASTOJCI: 400 g pilećih prsa, paprika, manji luk, 4 paradajza, 100 g rukole, 200 g matovilca, 1/2 vezice lišća peršuna, 8 tortilja, suncokretovo ulje.

ZA UMAK POTREBNO: krastavac, 2 dl kiselog vrhnja, čehna bijelog luka, limunov sok.

Začini: Čili, mljevena paprika, korijander, kurkuma, so, biber.

Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih smjesom začina pa popržite na ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Papriku, luk i paradajz očistite, nasjeckajte na manje komadiće pa ih pomiješajte sa sjeckanim peršinom i salatom.

Za umak nasjeckajte nasitno svježi krastavac i bijeli luk, pomiješajte ih s kiselim vrhnjem, začinite sa soli, biberom i malo limunovog soka. U tortilje složite meso, povrće i umak pa ih zamotajte i poslužite.

PROČITAJTE I OVO:

Lijepo i ukusno: OSLIĆ U CRVENOM KAPUTU (RECEPT)

Naj recepti

Recept koji će vas oduševiti: USOLJENE SARDINE SA ROŠTILJA

Published

on

Iskoristite najbolje što ljeto pruža i bacite nešto na vatru! Recepte predlaže gril-majstor Brajan Džordž, nekadašnji predsjednik britanskog Nacionalnog saveza za roštilj.

POTREBNI SASTOJCI: 12 sardina, 250 g krupne morske soli, 25 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sok od 2 limete, morska so i šareni biber u zrnu, po ukusu

Velike sardine operite i očistite. Ako volite, utrobu možete da zadržite, na taj način dobićete na ukusu. Izdašno pospite pakovanjem morske soli veće parče folije na koje ćete poredati sardine. Pospite ih sa još soli, prekrijte folijom i odložite u frižider da odstoje najmanje jedan sat.

Kada pripremite roštilj, izvadite ribe iz frižidera, uklonite veći dio soli i postavite ih na gril-pleh. Pomiješajte ulje i sok od polovine limete, pa dobijenom smjesom u potpunosti premažite sardine. Grilujte ih na jačoj vatri, 4 do 5 minuta sa obje strane, povremeno ih prelivajući.

Sardine poslužite sa preostalom mješavinom ulja i soka od limete. Začinite morskom solju i šarenim biberom. (Naj portal/ Foto: Shutterstock)

PROČITAJTE I OVO:

Ukusno, a odlično za ljetne dane: PUNJENI KRASTAVCI SA SIROM, PRŠUTOM I LUKOM (RECEPT) 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending