Pratite nas

Zdravlje i ljepota

BUBREZI: Čajevi koji spašavaju od kamenca

Published

on

Dobar rad bubrega omogućava i odličnu apsorpciju hranljivih sastojaka iz namirnica, kvalitetnije apsorbovanje nutrijenata i vitamina, jačanje imuniteta i dobijanje više energije.

Za bolji rad bubrega, a tako i kompletnog organizma, ne bi bilo loše da u svoje navike svrstate konzumiranje čaja za bubrege. Najbolja su opcija prirodni sastojci provjerenog porijekla.

Čaj od peršuna
Iako se peršun prvenstveno koristi kao začin, može poslužiti i kao odličan čaj za bubrege. Prepun je minerala i vitamina poput kalcijuma, kalijuma i gvožđa i vitamina C koji sadrži čak više nego limun. Sadrže i antioksidanse koji imaju važnu ulogu u zaštiti organizma od bolesti i razvoja tumorskih ćelija. Čaj od peršuna je diuretik pa čisti kožu.

Priprema se od 15 grama lišća peršuna koje se treba preliti kipućom vodom i ostaviti da odstoji do deset minuta,.

Čaj od maslačka
Maslačak se već dug niz godina koristi kao ljekovita biljka, a za pripremu čaja za bubrege mogu se koristiti svi dijelovi biljke, ali samo morate biti oprezni jer je korijen maslačka intenzivnog ukusa. Sadrži vitamine A, B, C, E i K, gvožđe, magnezijum, kalijum, kalcijum i insulin koji podstiče rast dobrih bakterija u organizmu. Ovaj napitak djeluje kao diuretik, pomaže zdravlju jetre i ima mogućnost prevencije infekcija mokraćnog sistema.

Čaj od smreke
Čaj od plodova smreke može biti jako dobar prirodni lijek jer ima antibakterijska i antifungalna svojstva, pomaže kod urinarnih infekcija i problema sa probavom. Ovaj čaj za bubrege pomaže i kod dijabetesa i smanjue nivo lipida u krvi. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

SPRIJEČITE RAST DLAČICA: Napravite smjesu od ljuske oraha (RECEPT)

Published

on

Ne postoji ništa ljepše od njegovane i mekane kože, ali put do takvog rezultata nije lak. Šta više, često je i bolan, posebno kada je u pitanju depilacija.

Međutim, postoji recept uz pomoću kojeg će vam koža biti glatka, a dlačice će rasti usporeno. Tajna je u smjesi od ljuske oraha.

Ono što treba da uradite jeste da ispečete nekoliko ljuski od oraha i da ih sameljete u prah. Dobijena količina treba da odgovara jednoj supenoj kašici. Potom, taj prah pomiješajte s jednim litrom vode i ostavite da odstoji 24 sata.

Kada prođe taj period, tečnost promućkajte, uzmite vatu, potopite je u nju i premazujte dijelove tijela sa kojih želite da uklonite dlačice. Ovaj postupak bi trebalo primjenjivati 3 puta dnevno, dok ne dobijete željene rezultate.

U zavisnosti od jačine dlake, kod nekih žena će doći do drastičnog prorjeđivanja, dok će se kod nekih potpuno ukloniti.

NAPOMENA: Prije nego što se odlučite na ovu vrstu uklanjanja dlaka na telu, posavjetujte se sa svojim dermatologom, kako biste saznali da li vaš tip kože može to da podnese. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending