Pratite nas

Zdravlje i ljepota

BUBULJICE: Napravite obloge od ranjenika ili kockice od krastavice (recepti)

Published

on

Ukoliko vam se desi da primijetita da izlazi na licu, vratu ili nekom drugom mjestu, odmah reagujte.

Naravno, prije ovoga je potrebno da znate da postoji mnogo uzroka za nastanak bubuljica, a neki od njih je i hormonski disbalans na koji ne možemo toliko da utičemo. Ono što možemo je da se redivno, svakodnevno hidriramo, čistimo lice na kraju dana i mažemo kremu.

Ukoliko vam ipak izađe bubuljica i ako odmah reagujete i sanirate je u početnoj fazi, ona će se povući.

Najjači lijek među svim je biljka poznata kao ranjenik. Uzmite jedan list ove biljke, stisnite ga cijelom dužinom, a zatim sa površine skinite kožu koja se lako ljušti. Vidjećete koliko je vlažna strana sa koje ste skinuli površinski sloj, zalijepite je na mjesto gdje je bubuljica i ostavite preko noći. Ujutru će bubuljica nestati.

Jogurt je odlično rješenje za čišćenje lica. Nanesite ga u tankom sloju na lice i umijte se nakon toga mlakom vodom. Uklonićete sve nečistoće koje se nalaze u porama, začepljuju ih i vode ka stvaranju bubuljica;

Maslinovo ulje u kombinaciji sa vodom i jabukovim sirćetom djelovaće blagotvorno na vaše lice. Ova kombinacija uništava bakterije koje pogoduju nastanku bubuljica, zateže kožu i vraća joj elastičnost.

Mješavina jabukovog sirćeta i vode, gdje ćete staviti jednu trećinu sirćeta i dvije trećine vode, može poslužiti kao odličan tonik za čišćenje lica. Ova prirodna mješavina sprječava nastanak bubuljica i zateže lice.

Prirodni losion nezaobilazan je kada je u pitanju njega lica. Možete ga napraviti sami, od sastojaka kao što su limun, grejfrut, rakija, sirće.
Idealan losion za sve tipove kože jeste onaj od krastavaca. Napravite tako što ćete iscijediti sok iz nekoliko krastavaca, zamrznite ga u kalupima, pa potom prelazite ovim zamrznutim kockicama po licu ujutru i uveče. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

BOL U KOSTIMA: Izbacite višak soli iz organizma u roku od tri dana (Recept)

Published

on

Genadij Petrovič Malahov je ruski stručnjak narodne medicine, smatra da zbog nakupljenih kalcifikata soli koje naše tijelo nije izbacilo nas bole zglobovi, kako to da rešimo?

On tvrdi da trebamo da izbacimo višak soli iz organizma, a recept za to je veoma jednostavan. Trebalo bi provesiti, po mogućnosti, nakon čišćenja debelog crijeva (vodom i soli ili uobičajenim klistirom). Svakako, efekta ima i bez toga.

Uveče prokuhajte 3 dl vode i stavite 5 g lovorovog lista i to sve kuhati 5 minuta, zatim skloniti sa šporeta i ostaviti da odstoji cijelu noć.

Sutradan procijediti i piti – po malo, u malim gutljajima tokom cijelog dana. Nikako ne ispiti cijeli rastvor odjednom, jer može izazvati komplikacije i krvarenje.

Tri noći zaredom praviti rastvor od lovora i piti tri dana. Poslije pauze od sedam dana terapije se može ponoviti.

SAVJET PUS: Za hronične bolesti zglobova i kostiju rastvor piti pet dana.

Tokom sporovođenja terapije sa lovorom, nemojte se uplašiti ako primijetite da vam je mokraća crvena i da često mokrite. To je uobičajeno, budući da soli u organizmu počinju intenzivno da se rastvaraju i tako nadražuju mokraćnu bešiku.

Poslije dvije sedmice, prestaće da vas bole zglobovi i kosti i vidjećete da je cijeli koštani sistem postao pokretljiviji. To znači da je liječenje lovorom uspjelo. Ako osećate i dalje bolove – ponovite terapiju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending