Pratite nas

Info

Čeka se potvrda: U BEOGRADU UHAPŠEN MAROKANAC ZA KOJIM TRAGA SARAJEVSKA POLICIJA!?

Published

on

Sve su prilike da je beogradska policija uhapsila Hišama Aglarasa, migranta iz Maroka, osumnjičenog za ubis*vo Jasmina Berovića u ilidžanskom naselju Otes. Prema informacijama koje je naša redakcija dobila direktno sa terena, uhapšen je i Aglarasov jatak.

Obavljaju se detaljne provjere uhapšenih, iako su oni prema informacijama iz Beograda, priznali da su bili akteri tragedije u Lužanima.

U iščekivanju zvanične potvrde, podsjećamo da je Hišam Aglaras sa još dvojicom kolega, nakon kobne ilidžanske noći, pobjegao u nepoznatom pravcu. Sarajevska policija je bila uhapsila pogrešnog migranta, kojeg je 24 sata držala u pritvoru.

U međuvremenu raspisana je međunarodna potjernica. (Naj portal)

Info

Neobična kazna: NEMAŠ MASKU – RADI 30 SKLEKOVA!

Published

on

Strance koje na Baliju uhvate bez zaštitne maske čekaju neobične kazne, dok vlasti na ostrvu nastavljaju da se obračunavaju sa ljudima koji krše mjere uvedene zbog koronavirusa.

Na snimcima koji se šire na društvenim mrežama vide se kako zvaničnici tjeraju strance da rade sklekove nakon što su ih uhvatli bez maski.Nema oprosta dok se ne uradi 30 sklekova, ali su dozvoljene pause.

Regija Badung je dom turističkih meka Kuta i Seminjak i tamo su zvaničnici zabilježili najviše kršenja zdravstvenih protokola na ostrvu. Do ove nedelje prijavljeno je oko 8.860 prekršaja.

Mnogi od tih prestupa bili su ljudi koji maske nisu nosili pravilno ili uopšte, i preduzeća koja su se kosila sa zdravstvenim protokolima. Oko 80 posto prekršaja napravili su stranci.

“Neki stranci uhvaćeni su kako bez maski šetaju plažom, voze bicikl ili sjede u restoranu – rekle su vlasti.

Mnogi su kažnjeni zbog toga, ali su neki zbog manjih grešaka kao što je nepravilno nošenje maski terani da rade sklekove na ulici.

“Ne kažnjavamo one koji priznaju greške – istakli su nadležni.

Većina stranaca koji krše mjere je iz Evrope, a mediji prenose da jedino Australijanci nisu do sada kažnjeni.

Bali je u septembru počeo da piše kazne zbog nenošenja maski, ali zvaničnici razmatraju povećanje kazni jer, kako kažu, kazna od oko devet dolara ne pogađa puno strance.

Na ostrvu ima oko 900 potvrđenih slučajeva koronavirusa, ali uticaj pandemije na turizam, koji je glavni izvor prihoda na Baliju, pogodio je na hiljade drugih. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending