Pratite nas

Info

Cijene ljetovanja u Crnoj Gori duplo povoljnije od Hrvatske: APARTMANI 30 -50 EURA, RUČAK OD 3 DO 10 EURA

Published

on

Ljetna turistička sezona je počela, doduše pomalo stidljivo, ali se na plažama Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, BiH, Albanije… već baškare turisti.

U Hrvatskoj su cijene za prosječan bh. džep ili za turiste “premasne”; apartmani se kreću od 70 pa do nekoliko stotina eura. Prema obome što smo dobili iz prve ruke, cijene u Crnoj Gori su duplo jeftinije. Uz to za ulazak u Crnu Goru nema nikakavih uslova prilikom prelaska granice u smislu PCR testiranja ili dokaza o preležanom kovidu-19 ili potvrdi o vakcinaciji protiv korona virusa.

Oni koji planiraju da krenu na odmor put Crne Gore, posebno u vlastitoj režiji, bez prethodno uplaćenog aranžmana preko turističkih agencija, uveliko se raspituju o cijenama koje će ih dočekati na crnogorskoj obali plavog Jadrana. Na početku sezone cene su, kako su i obećali turistički zvaničnici Crne Gore, pristojne i prilagođene prosječno platežnom turisti.

CIJENE SMJEŠTAJA U CRNOJ GORI
Primjera radi, prostran lijepo uređen apartman u Dobroti kod Kotora u junu košta 25 eura dnevno, a može da primi četvoro gostiju. U Herceg Novom cijene apartmana za 4 osobe se kreću od 30 do 50 eura, u zavisnosti od blizine plaže, opremljenosti apartmana i veličine.

U Budvi, trokrevetni apartman sa dodatnim pomoćnim ležajem u junu može da se iznajmi za 35 eura, dok je cijena onih prostranijih, luksuznijih i do stotinu eura dnevno.

U Petrovcu je cijena trokrevetnog apartmana u junu od 30 eura pa naviše, dok je u Sutomoru cijena tradicionalno niža i kreće se od 25 eura za trokrevetni lijepo opremljen apartman udaljen stotinjak metara od gradske plaže.

U Baru i Ulcinju cijene su šarenolike; četvorokrevetni apartman sa terasom, odvojenom spavaćom sobom i kuhinjom, opremljen novim namještajem, klima-uređajem i plazma TV-om može da se iznajmi za 40 eura. U cijenu je uračunat i parking u dvorištu vile.

Plažni mobilijar i parking
Kada je riječ o plažnom mobilijaru, cijene takođe “šaraju” u zavisnosti od mjesta do mjesta. Tako je, primjera radi, na plaži Plavi horizonti, jednoj od najljepših peščanih plaža na Crnogorskom primorju, iznajmljivanje suncobrana i dvije ležaljke 15 eura dnevno. Cijena je opravdana blizinom Porto Montenegra, ekskluzivnog ljetovališta za goste sa dubokim džepom.

Plažni mobilijar za sada je na Žanjicama besplatan.

Na plaži Jaz dvije ležaljke i suncobran koštaju 10 eura, kolika je cijena i u Budvi, Rafailovićima, Sutomoru, Petrovcu, Baru i Ulcinju.

U svakom većem mjestu na Crnogorskom primorju postoje gradske plaže gdje je moguće samo spustiti peškir, bez iznajmljivanja ležaljki i suncobrana. Oni koji dolaze automobilom na Plave horizonte trebalo bi da plate parking 3 eura, dok je parking na Jazu za sada besplatan.

CIJENE U RESTORANIMA
Kada je riječ o cijenama hrane i pića, i one su u rangu pretprošlogodišnjih. Espreso košta od 1,20 eura u Sutomoru, 1,60 na plaži Žanjice, 1,70 na Velikoj plaži u Ulcinju, a 3 eura na Plavim horizontima i u lokalnim kafićima u Budvi.

Limenka gaziranog pića košta od 1,8 eura u Sutomoru, 2,20 eura u Petrovcu, a 3 eura na Plavim horizontima i u Budvi. U zavisnosti od ekskluziviteta lokala, i cijene idu naviše.

Cijene u restoranima brze hrane: pljeskavica košta 1,80 eura, punjena 2,5 eura, a pileće bijelo meso u somunu ili tortilji 3 eura.

Cijene kuhanih jela kreću se od 3 do 7 eura po porciji, a salata od 1,5 do 4 eura. Pica na parče je od 1 euro, koliko košta u Sutomoru, do 3 eura u Budvi, dok je pica u piceriji od 6 do 12 eura.
Palačinka košta 1 euro, koliko i kesica kokica; nešto su skuplje američke krofnice  1,5 eura. Kolači u poslastičarnicama koštaju od 2 eura, a voćni kupovi su duplo skuplji. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Ambijent je sličan morskom: OVO JE “RAJSKA PLAŽA” NA OBALAMA DRINE

Info

Nije mu bilo spasa: MEMSUD BEŠLIĆ JE SPREMAO SVADBU, ALI GA SEBI UZE NEMIRNO ULCINJSKO MORE

Published

on

Kao da je jadransko more podivljal. Ovog ljeta iz Crne Gore, Hrvatske, Albanije, Turske…., gdje na ljetovanje odlaze i Balkanci, crne hronike su objaljivale bijesti o tragedičnim smrtima za vrijeme godišnjih odmora.

Početkom jula srce je izdalo novopazarskog zlatara na Maloj plaži, ubrzo se ugasio život Omara Dizdarevića iz Tešnja, koji je odmarao u Ulcinju.

Danas, novi šok i još jedna bolna vijest. Nemirno Jadransko more ugasilo je život 28-godišnjeg Memsuda Bešlića iz visočkog naselja B. Mahala. Tragedija se dogodila na Velikoj plaži. Sve se odigralo munjevito, iako su spasioci i Hitna pomoć brzo reagovali

Bešlić je važio za uzornog i odgojenog mladića. Radio je kao vozač kamiona u firmi „Transport Hajdarević“ . Ove jeseni je planirao svadbeno vjenčanje, nakon štio se nedavno vjerio sa svojom djevojkom. Nažalost, sudbina se teško poigrala i planovi ovog mladića I njegove izabranice ostali su ne ostvareni. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending