Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ČIR NA ŽELUCU: Ljekoviti napitak od nara

Published

on

Problem čira na želucu i izbacivanje bakterija iz crijeva u narodnoj medicine se uspješno liječi odvarkom od kore nara, ali morate imati u vidu da proces liječenja korom nara traje duži vremenski period, odnosno sedam dana.

Potrebna vam je kora od nara, kuhati je dok ne dobijete odvarak.

Odvarak sa napitkom se konzumira tako što se, nakon što odstoji 30 minuta, ovaj napitak pije nekoliko puta dnevno. U toku dana potrebno je popiti polovinu, oko 100 mililitara odvarka u četiri navrata, približno jednakim proporcijama i u jednakom vremenskom periodu. Konzumiranje se započinje ujutru na prazan stomak, dok je posljednja četvrta doza neposredno pred spavanje.

Odvarak ne treba piti svaki dan, već svaki drugi. To je dovoljno za kompletno izliječenje. Ukoliko želite da nastavite sa tretmanom, kako biste bili sigurni da je čir uklonjen, to možete učiniti poslije napravljene pauze od sedam dana poslije prvog tretmana liječenja. (Naj portal)

Nastavi čitati

Zdravlje i ljepota

KANDIDA: Kombinovano prirodno liječenje kandide (Recepti)

Published

on

Ako se infekcija kandidom otkrije u svom početnom stadijumu, tada može biti sasvim dovoljno liječenje mliječnim bakterijama, koje ponovo uspostavljaju ravnotežu.U slučaju tvrdokornih gljivičnih infekcija (gdje spada i infekcija kandidom) postoji i slijedeća mogućnost kombinovanog prirodnog lečenja:

Soda bikarbona
Vaginalno ispiranje sodom-bikarbonom (prašak se zahvati vrhom noža a zatim razmuti u velikoj šolji vode. Ispiranje se vrši ujutro.

Bijeli luk
Treba očistiti čehnu bijelog belog luka, bez bilo kakvog presijecanja, jer sok koji se oslobađa može da stvori neprijatan osjećaj žarenja. Tako očišćen se stavlja u vaginu. Zgodnije je bijeli luk prošiti koncem ili ga zamotati u jedno parče gaze, čiji se kraj ostavlja da viri, pa se na taj način “lijek” lako vadi.Obo primjenjivati ujutro i naveče nekoliko dana zaredom.

Smirivanje svraba
Za smirivanje svraba savjetuje se upotreba kreme ili rastvora napravljenih na bazi kamilice. Prema potrebi vrše se spoljašnja ispiranja nekoliko puta na dan. U istom smislu se upotrebljavaju i razblažene tinkture nevena i hidrastisa.

Jogurt
Za prirodno liječenje kandide odličan je jogurt. Jogurt se najbolje podnosi, ali je, međutim, njegovo ubacibanje u vaginu nešto teže. Da bi se to uradilo, potrebno je pravilno staviti spekulum, a zatim kroz njega uvući kašiku sa jogurtom. Veoma je važno da se potom prvo izvuče spekulum a onda kašika, jer, ako se to ne bi uradilo, jogurt bi ostao u udubljenju donje kašike spekuluma. Cijela procedura se znatno lakše može izvesti uz pomoć aplikatora. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending