Pratite nas

Zdravlje i ljepota

CIRKULACIJA: Biljni napici za bolju prokrvljenost (RECEPTI)

Published

on

Loša cirkulacija može da prouzrokuje brojne zdravstvene probleme, a da do toga dođe najčešći su razlog masne naslage na zidovima krvnih sudova. Zato je pravilna ishrana preduslov dobrog krvotoka, a da krv brže prostruji pomažu i svakodnevna rekreacija kao i različiti biljni čajevi.

Ako patite od slabe prokrvljenosti ili želite da je poboljšate, predlažemo napitke od nekoliko biljaka koji su provjereni borci protiv loše cirkulacije.

RECEPT OD HAJDUČKE TRAVE
Potrebno je: 50 g hajdučke trave, 50 g čkalja i glavica bijelog luka.

Hajdučku travu i čkalj usitnite a bijeli luk isjeckajte i sve pomiješajte. Kašiku mješavine prelijte sa dva decilitra tople vode i kuhajte na tihoj vatri pet minuta. Sklonite sa vatre, poklopite, sačekajte da se čaj ohladi do temperature tijela, procijedite i popijte prije jela.

RECEPT OD KUKURUZNE SVILE
Potrebno je: 1 kašika osušene svile i 3 dl vode.

Kukuruznu svilu dodajte vreloj vodi i kuhajte tri minuta na tihoj vatri. Sklonite sa šporeta, poklopite i prohlađen čaj procijedite. Pijte tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja. (Naj portal)

POČITAJTE I OVO:

HLADNE NOGE, CIRKULACIJA, ZIMOGRIŽLJIVOST: Ljuta paprika u čarapama rješava problem (uputstvo)

Zdravlje i ljepota

MAMURLUK: Voda od kiselih krastavaca je prijeki lijek

Published

on

Popili ste malo previše alkohola? Vaše je tijelo u tom slučaju dehidrirano i neće mu biti tako lako funkcionirati onako kako ste navikli.

Ako vam se baš danas dogodilo da pretjerate s alkoholom onda pokušajte prevenirati mamurluk tako da popijete prije spavanja malo vode od kiselih krastavca i mogli biste primijetiti kako je mamurluk puno manje neugodan nego inače.

Razlog je to što se u toj vodi nalazi natrij i kalij, a ta dva minerala su dobri suplementi ako ste dehidrirali. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending