Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ČIŠĆENJE BUBREGA: Narodni lijek za izbacivanje kamena i pijeska! (RECEPT)

Published

on

Kamenje u bubregu su kristalne agregacije rastopljenih minerala u urinu koji se obično formiraju unutar bubrega ili bešike i uzrokuju veoma jaki bol kada prolaze kroz njih.

Bol može da se pojavi u donjem dijelu stomaka i preponama, u leđima i ispod rebara. Pored toga osoba učestalo mokri, ima jak miris urina koji je promijenio boju i mučninu. Jedan od najefektnijih prirodnih lijekova za ovu tegobu, koji se koristi više od 300 godina, jeste mješavina maslinovog ulja i limunovog soka.

Svako jutro, na prazan stomak uzmite 50 ml tečnosti koju čini maslinovo ulje i iscijeđen sok od pola limuna.

Ispijanje velike količine vode je presudno. Kada kamen “krene” potrebno je da pijete i do 5 litara vode dnevno. Ukoliko imate pijesak u bubregu, najbolje je da pijete oko 3 litra čiste vode dnevno.

Mlako pivo je lijek koji ne smijete da zanemarite. Izuzetno je korisno kod izbacivanja kamena. Jednostavno zagrijte pivo i pijte dok je još mlako.

Od ostalih narodnih lijekova možete da koristite i :

Uvin čaj
Ovo je jedan od najpoznatijih prirodnih lijekova za probleme s bubrezima i bešikom. Uvin čaj može umanjiti infekciju, pročistiti urinarni trakt i otkloniti bolove. Osobama koje pate od kamena u bubregu se preporučuje 500 mililitara uvinog čaja dnevno.

Rastavić
Ovo je efikasan lijek protiv tegoba uzrokovanih kamenjem u bubrezima. Pijte dnevno oko 3-4 šolje čaja od rastavića da ublažite bolove.

Sok od nara
Sjeme i sok nara su još jedan efikasan lijek protiv kamena u bubregu.

Celer
Celer je povrće koje odlično utiče na zdravlje bubrega i kompletnog urinarnog trakta. Možete ga dodati salati, piti čaj od celera ili koristiti kao dodatni sastojak u jelima.

Bosiljak
Čaj od bosiljka ima pozitivan uticaj na zdravlje bubrega. Ukoliko imate probleme s kamenjem u bubrezima uzimajte dnevno jednu kašičicu mješavine soka od bosiljka i meda. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

KANDIDA: Kombinovano prirodno liječenje kandide (Recepti)

Published

on

Ako se infekcija kandidom otkrije u svom početnom stadijumu, tada može biti sasvim dovoljno liječenje mliječnim bakterijama, koje ponovo uspostavljaju ravnotežu.U slučaju tvrdokornih gljivičnih infekcija (gdje spada i infekcija kandidom) postoji i slijedeća mogućnost kombinovanog prirodnog lečenja:

Soda bikarbona
Vaginalno ispiranje sodom-bikarbonom (prašak se zahvati vrhom noža a zatim razmuti u velikoj šolji vode. Ispiranje se vrši ujutro.

Bijeli luk
Treba očistiti čehnu bijelog belog luka, bez bilo kakvog presijecanja, jer sok koji se oslobađa može da stvori neprijatan osjećaj žarenja. Tako očišćen se stavlja u vaginu. Zgodnije je bijeli luk prošiti koncem ili ga zamotati u jedno parče gaze, čiji se kraj ostavlja da viri, pa se na taj način “lijek” lako vadi.Obo primjenjivati ujutro i naveče nekoliko dana zaredom.

Smirivanje svraba
Za smirivanje svraba savjetuje se upotreba kreme ili rastvora napravljenih na bazi kamilice. Prema potrebi vrše se spoljašnja ispiranja nekoliko puta na dan. U istom smislu se upotrebljavaju i razblažene tinkture nevena i hidrastisa.

Jogurt
Za prirodno liječenje kandide odličan je jogurt. Jogurt se najbolje podnosi, ali je, međutim, njegovo ubacibanje u vaginu nešto teže. Da bi se to uradilo, potrebno je pravilno staviti spekulum, a zatim kroz njega uvući kašiku sa jogurtom. Veoma je važno da se potom prvo izvuče spekulum a onda kašika, jer, ako se to ne bi uradilo, jogurt bi ostao u udubljenju donje kašike spekuluma. Cijela procedura se znatno lakše može izvesti uz pomoć aplikatora. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending