Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA: Tinktura po ruskoj recepturi briše toksine iz lipidnog sastava (RECEPT)

Published

on

Oslobađanje toksina iz organizma ne podrazumjeva samo stroge dijete, detoksikacije organizma ili saune. Toksini su najštetniji ukoliko se nakupljaju u krvnim sudovima, usljed čega može doći do nakupljanja otrova, taloženja šetenih supstanci koje prouzrokuju trombove, ali i povišen krvni pritisak, lošu moždanu cirkulaciju i konačno, usporen metabolizam zbog čega se nakupljaju i masne naslage u organizmu i talože kilogrami.

Čišćenje krvnih sudova medicinskim lijekovima može izazvati brojne kontraindikacije, posebno uzimajući u obzir činjenicu da je njihova primjena najčešće dugotrajna, a nakon toga potencijalno i hronična. Sa druge strane, uklanjanje naslaga lošeg holesterola i štetnih materija iz krvi uz pomoć narodnih sredstava daleko je sigurnije i bezopasnije, ali zahteva i pažljiv pristup i odabir kombinacije lekovitih sastojaka, kako ne bismo izazvali negativne efekte.

Ruski ljekari pronašli su lijek u prirodi u obliku tinkture, koja se sastoji od samo tri sastojka koja brišu toksine iz krvi i njenog lipidnog sastava.

POTREBNI SASTOJCI: 4 glavice bijelog luka, 4 srednja limuna sa korom, oko 3 litra prokuhane vode

Bijeli luk podijelite na režnjeve i očistite ih. Limune prelijte ključalom vodom, nasjeckajte ga na kriške, pa sve zajedno sameljite.

Samljevenu smesu stavite u čistu staklenu teglu od 3 litra i prelijte sa toplom prokuhanom vodom, do kraja tegle. Poklopite i ostavite u frižider na 3 dana. Nakon toga, procijedite i čuvajte u frižideru.

Maksimalna doza napitka je 50 mililitara po 3 puta dnevno, prije obroka. Ipak, čišćenje krvnih sudova treba početi sa manjim dozama, jednom do dvije kašičice. Ako ne postoje neprijatnosti, dozu polako povećavati do neophodne.Trajanje tretmana je 40 dana. Čišćenje krvnih sudova na ovaj način preporučuje se da se sprovodi jednom godišnje. Nakon konzumiranja ovog napitka, poboljšava se cirkulacija krvi i njen lipidni sastav, normalizuje se krvni pritisak, poboljšava se moždana cirkulacija i lakše se gube suvišni kilogrami. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

Pojavile su vam dlačice u ušima: SRCE JE U OPASNOSTI…

Published

on

Prema nekim istraživanjima, količina dlaka koje imate na / u ušima može biti pokazatelj vašeg budućeg zdravlja. Tako da bi trebali shvatiti kako si pontecijalno možete spasiti život ako primijetite razne promjene na svojem tijelu.

Sigurno niste znali da su dlake u ušima povezane sa srčanim bolestima! Prema nedavnim istraživanjima postoji veza između dlaka u vašim ušima i srčanog udara. Korjeni ove studije datiraju još od 1973. godine kada su doktor Frenk Sanders i njegov tim objavili ovu studiju.

Dr. Sanders T. Frank i njegov tim su 1973. godine utvrdili kako nabori na dijagonali ušne resice mogu ukazati na bolest koronarnih arterija.
Njihova studija obuhvatala je 43 muškarca i 20 žena koji su imali nabore na ušima i dlake u njima, a i srčani udar.

Dugoročno izlaganje androgenu kasnije je izazvalo ugruške u arterijama. 5 godina kasnije, ili ti, 1989. godine izvršeno je još jedno ispitivanje koje je istraživalo odnos između brazda na ušnim školjkama i koronarnih bolesti. Studija je obuhvatila 215 pacijenata i zaključili su da bolest napreduje s godinama.

On je proučavao oko 500 ob-dukcija i ustanovio da je većina pacijenata imala problema sa slezinom, gojzanošću, ćelavošću, dlakama u ušima, naborima na ušima itd…

Utvrđeno je da su nabori na na ušima povezani sa srčanim bolestima i kod muškaraca i kod žena, mada je više slučajeva iznenadne sm.rti vezano za muškarce. Neki stručnjaci krive i suplemente testosterona koje uglavnom muškarci koriste kao jedne od glavnih krivaca za probleme sa koronarnim bolestima. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending