Pratite nas

Naj recepti

Čokoljupci, ova poslastica je posvećena vama: FINA TORTA SA NUTELOM (Recept)

Published

on

Ovaj recept je jednostavan, lak i biće vam potrebno samo 20 minuta da ga pripremite. Najteži dio je zapravo čekanje da bude gotov da biste mogli da požurite na degustaciju. Dobro poznati sastojci u ovoj kombinaciji stvoriće možda novi omiljeni desert, koji će svrgnuti sa trona čak i hljeb od banane, piše MissGastro.

POTREBNI SASTOJCI: 280 g brašna, 150 g šećera, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice soli, 2 jaja, 1 kašičica ekstrakta vanile, 80 ml suncokretovog ulja, 240 ml grčkog jogurta, 100 g Nutele

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Lagano premažite posudu za hljeb uljem ili puterom.

U većoj zdjeli umutite jaja, šećer, ekstrakt vanile, ulje i grčki jogurt dok ne dobijete glatku smjesu.

U posebnoj posudi pomiješajte suhe sastojke (brašno, soda bikarbona, prašak za pecivo, so). Dodajte suhe sastojke u smjesu i miješajte dok se ne sjedine.
Sipajte polovinu tijesta u drugu zdjelu i umiješajte Nutelu. Koristeći kašiku, lagano dodajite dvije smese naizmjenično u posudu za hljeb.

Zatim uzmite nož ili štapić za ražnjić i njime pravite kovitlace na tijestu. Pecite 45 minuta do sat vremena.
Provjerite čačkalicom da li je kolač gotov. Ostavite da se ohladi 15 minuta prije serviranja. (Naj portal)

Naj recepti

Jelo koje ćete obožavati: POHOVANE PAPRIKE SA SIROM (RECEPT)

Published

on

Ukusne pohovane paprike idealno su jelo u hladnim danima, a miris koji će ispuniti cijelu kuću učiniće da sa trpeze nestanu u tren oka. Recept za pohovane paprike punjene sirom obradovaće vaša nepca, a preukusni zalogaji zasititi. U zavisnosti od toga za koliko osoba spremate ovaj obrok, količinu namirnica možete da povećate.

POTREBNI SASTOJCI: 3 jaja, 100 gr brašna, 4 kašike prezli, 200 gr sira, 4 paprike, kašičica solim ulje za prženje

Paprike operite i poredajte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni, 30 minuta. Pečene paprike stavite u kesu i ostavite ih da se ohlade, a zatim ih oljuštite i odstranite im peteljku i seme.

U činiji pomiješajte sir, jedno jaje i so. U svaku papriku pažljivo stavite po dvije kašike sira. U tanjiru izmutite preostala dva jaja, a u druga dva tanjira sipajte prezle i brašno. Papriku prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja, pa u prezle.

U tavu sipajte ulje, pa sačekajte da se zagrije, a onda spusite paprike da se peku. Kada su gotove odložite ih na papirni ubrus da se ocijedi višak ulja. Služite ih dok su tople, ali i hladne su vrlo ukusne, pa mogu biti i odlično predjelo. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending