Pratite nas

Info

Crnogorka izlomila oklagiju udarajući keramičara po glavi: ĐE SU PATIKE?!

Published

on

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu protiv D.T.P. i M.P. iz tog grada zbog sumnje da su mučili i nanijeli teške telesne povrede državljaninu Srbije V.S.

Prema navodima optužnice, oni su optuženi da su 4. avgusta pozvali V.S. u svoj stan kako bi im izvodio keramičke radove i radio na renoviranju stana, piše CDM.
Kada je državljanin Srbije došao u 10 časova, M.P. ga je nepoznatim predmetom udario u predjelu potiljka, od kojeg udarca je V.S. izgubio svijest. Nakon toga su mu vezali ruke iza leđa kanapom i polivali vodom dok se nije osvijestio, da bi ga zatim pitali da li im je on ukrao patike, što je V.S. negirao.

“Okrivljena P.T ga je drvenom oklagijom više puta udarila u predjelu glave i tijela govoreći mu: “đe su patike, ko je uzeo patike, isjeći ću te na komade i baciću te u kese iza M da te ribe pojedu”, ističe se u optužnici.

Od udaraca se oklagija polomila, ali to, dodaje se, nije ih spriječilo da državljanina Srbije dijelom polomljene oklagije udaraju po glavi i tijelu. Zatim su ga, ističe se u optužnici, udarali daskom za siječenje mesa, koja se takođe od udaraca polomila, da bi ga zatim zajedno udarali po glavi i telu teleskopskom šipkom za krečenje i metalnom lajsnom, ne dozvoljavajući mu da izađe iz stana.

Zatim su mu stavili u usta krpu kako ne bi mogao da doziva pomoć i prijetili nožem da će ga ubiti ako bude zvao u pomoć i tako ga držali u stanu do dolaska policije. (Naj portal)

Info

Prevarena za 1.300 KM: KAKO JE BOSANAC IZ RS-A NASAMARIO DALMATINKU?

Published

on

Djevojka (22) iz okoline Marine morala je prvo sebi priznati da je prevarena, a onda je nakon toga to djelo prijavila u četvrtak i u Policijskoj stanici u Trogiru u Hrvatskoj.

Radi se zapravo internet prevari, u kojoj je 22-godišnjakinja ostala bez svojih 5279 kuna (oko 1.300 KM). Ona je baš taj iznos zapravo htjela zaraditi kada je putem internetskog oglasnika oglasila prodaju svog kreveta za taj iznos.

Nakon oglašavanja joj se brzo obratila osoba sa pozivnim brojem iz RS koja joj je rekla da će odmah kupiti taj krevet, samo je 22-godišnjakinju zamolila da joj dostavi svoje podatke računa na koje će joj te novce uplatiti

Očito izvježbana prevaratnica joj je poslala i aplikaciju – link za unos bankovnih podatataka tražeči da prodavačica u nju unese podatke sa svoje bankovne kartice pa čak i CVC broja na taj link (zadnja tri broja na bankovnoj karitici).

Oštećena 22-godišnjakinja je nakon upisanih podataka sa kartice i CVC broja na taj link, ubrzo primijetila da joj je s računa skinut novčani iznos od 5279 kuna te joj nije preostalo ništa nego otići u PP Trogir i prijaviti da je žrtva računalne prijevare.

Broj s kojeg je oštećena kontaktirana je iz RS, ali je prevaratnica mogla zvati od bilo kuda te će joj biti jako teško ući u trag pogotovo što su te poslane aplikacije jednokratne i uspješno se brišu, a dignuti novac se samo preseli na tuđi račun.

U konkretnom slučaju se radi o takozvanim “phishing” obrascima na internet stranicama, kojima nepoznati počinitelji pokušavaju od građana prevarom dobiti podatke o broju njihove kreditne kartice, vlasniku kartice i CVV/CVC kodu koji je potreban kod svih internetskih plaćanja kada platna kartica nije fizički dostupna, te gdje nije moguće zahtijevati osobni PIN platne kartice.

Iz PU splitsko-dalmatinske po stoti put savjetuju građane da ne daju tražene podatke, piše Slobodna Dalmacija.

“Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.” kažu iz splitske policije.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet, te na poveznici Internet prijevare. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending