Pratite nas

Naj recepti

Čuveno jelo kojem je teško odoljeti: POHOVANI ŠKEMBIĆI (Recept)

Published

on

Veoma ukusno jelo, koje se lagano sprema, a uživat će svi ukućani ili gosti.

POTREBNI SASTOJCI: škembići 1 kg. očišćenih, sol 1 kašika, brašno 200 g, jaja 3 komada, ulje po potrebi,

Prije kuhanja škembići se moraju pripremiti: Dobro se očiste, operu i ostave u hladnu vodu da prenoće u frižideru.

Sutradan se kuhaju u slanoj vodi kojoj je dodat biber u zrnu i lovorov list, kako bi se izvuklo što više mirisa. Tek poslije ovog postupka spremni su za pripremu jela. Ako se ne operu lijepo dok su svježi i očisti unutrašnjost onda se osjeća miris.

Skuhane škembiće ohladiti i isjeći na komade. Posoliti. U zdjelu sipati brašno. U posebnoj posudi umutiti jaja.

Uvaljati škembiće u brašno, zatim u jaja i pržiti sa obje strane na umjerenoj temperaturi. Možete koristiti maslac ili ulje. Pržene škembiće vaditi na papirnom ubrusu da se ocijede od viška masnoće. Služiti toplo jelo uz pire i kiselu salatu! Prijatno! (Naj portal)

Naj recepti

Servirajte je na bijelom tanjiru: BARBI TJESTENINA (Recept)

Published

on

Zašto ne biste napravili nešto vrlo jednostavno, a drugačije?

POTREBNI SASTOJCI: tjestenina po izboru, 250 g cvekle, 200 g feta sira, 2 pune kašike krem sira, 1 glavica bijelog luka, so, biber, vlasac, 100 ml supe od povrća. maslinovo ulje

Priprema:
1. Glavicu bijelog luka presijeći napola, neka ostane u ljusci. Svaku polovinu posolite i prelijte maslinovim uljem pa stavite da se peče na 220 stepeni 20 minuta.

2. Cveklu skuhati, prohladiti i staviti u blender. Dodajte fetu, krem sir, istisnite pečeni bijeli luk, začinite, dodajte dvije kašike maslinovog ulja i supu od povrća (od kocke). Blendajte sve dok ne dobijete kremastu roze smjesu.

3. Pomiješajte je s tjesteninom, ukrasite fetom i poslužite. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending