Pratite nas

Zanimljivosti

Da li imate lak san ili ni zemljotres ne može da vas probudi: KOJA STE VRSTA SPAVAČA – TESTERA, PRIČALICA ILI BROJAČ OVACA?

Published

on

S obzirom da dobar deo života provedemo spavajući, zanimljivo je pogledati u koji tip spavača spadamo. Da li ste laki na snu ili ni zemljotres ne može da vas probudi? Ili možda pričate u snu i svom partneru iznova priređujete noćna iznenađenja. Da li ste znali da postoji sedam tipova spavača:

1. Pričalica
Ovaj tip spavača redovno svojim noćnim avanturama uveseljava partnera. On priča u snu i najčešće toga nije ni svjestan. Na njegovom repertoaru najčešće su teme koje ga muče u stvarnosti kao što su problemi na poslu, svađa s prijateljima, nenajavljena posjeta roditelja… Ujutro se često postidi, ali dobra strana je da je takvo ponašanje rijetko i da ne traje dugo. Jedini problem je ako kaže nešto što onaj ko leži pokraj njega ne bi smio da čuje.

2. Hrče kao testera
Kod ovog tipa spavača ne pomaže ni gurkanje laktovima, okretanje na bok pa čak ni zviždanje. Testera svojim noćnim zvucima redovno budi partnera, ali i sve ukućane. On spada u grupu od 40 odsto muškaraca i 25 posto žena koje muči hrkanje.

3. Brojač ovaca
Ovom tipu spavača krevet ne donosi nimalo odmora. On po cijelu noć ne može oka da sklopi, nesanica je njegov vjerni pratilac. I dok noć još i nekako može da podnese, jutra su mu skoro nepodnošljiva. Umor je toliko veliki da ne može da se koncentriše na poslu ili u školi.

4. Zemljotres? Koji zemljotres?!
Ovaj tip ima dubok san i najčešće prespava nevrijeme, svađu komšija pa čak i zemljotres. On se toliko raduje odmoru da lako zadrijema i popodne, a ujutro najviše od svega voli da pomjeri budilnik za dodatnih 10 minuta.

5. Spava kao zec
Ovom tipu spavača ne pomažu ni maske za oči, ali ni čepići za uši. On čuje i najmanji šum, zatvaranje vrata ili puštanje vode u WC-u. Njegov san je lagan, ali može da mu pomogne vježbanje. Umor će ga brže savladati i njegov će san biti kvalitetniji.

6. Nemam ja vremena za spavanje
Ovaj tip spavača misli da spavanjem samo gubi dragocijeno vrijeme. On se budi u tri sata ujutro i priprema projekat za posao, ali zato često jedva otvara oči kad je najpotrebnije.

7. Sve po propisima
Ovaj spavač ne spava duže od preporučenih sedam sati, diže se u cik zore i prava je jutarnja ptica. Ne želi da ga išta ometa za vrijeme sna pa sklanja mobilni i TV iz spavaće sobe, a zavjese uvijek navlači tako da ne može da se probije nijedan zrak sunca. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Jeste li delfin, vuk, medvjed ili lav: VRIJEME BUĐENJA OTKRIVA NAŠ KARAKTER!

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending