Pratite nas

Zanimljivosti

Da li je ovaj mukarac učinio nešto loše: POGLEDAJTE KAKO JE „ODMJERIO“ MANEKENKU (Video)

Published

on

Društvenim mrežama kruži snimak koji je izazvao žestoku raspravu na internetu. Glavni akteri su model i plesačica Barbara Gambatesa i jedan slučajan prolaznik koji je jednim potezom postao viralan.

Na snimku se vidi kako manekenka isprobava odjeću u krojačkoj radnji, tik pored otvorenih vrata. Prolaznik je opazio i zastane da je pogleda, pritom zadržavajući pogled, naizgled zadivljen njenom ljepotom. Dok je pušio cigaretu, zamišljeno je nagnuo glavu kako bi je pogledao iz svih uglova pa se na kraju okrenuo i otišao svojim putem.

Snimak je izazvo veliku raspravu, a ljudi su se podijelili u dvije grupe, onu koja tvrdi da nije učinio ništa loše i onu koja smatra da je njegov čin gnusan.

“Pogledao je. Divio se. Još je jednom kradom pogledao, a onda jednostavno nastavio svojim poslom. Tako gledaš lijepu osobu”, komentarisao je jedan korisnik X-a, a njegova objava pregledana je više od 33 miliona puta u tri dana otkako je objavio.

“Znam da će ga neko nazvati perverznjakom, ali nije uradio ništa loše”, napisao je jedan, a drugi se složio: “Samo ju je gledao sa divljenjem, bez da je uznemiravao ili maltretirao”, dok je treći priznao: “Svaki je čovjek već bio u ovoj situaciji.”

Nisu se svi složili

Drugi pišu kako je njegov potez potpuno neprimjeren: “On je jezivo zurio u nju i razmišljao treba li da je uznemirava ili ne, da ne izvrćemo stvar.” (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending