Pratite nas

Info

Da li je ovo jedna od 10 Božijih kazni: SKAKAVCI PUSTOŠE SVE PRED SOBOM U SAUDISKOJ ARABIJI

Published

on

Saudijska Arabija se posljednjih mjesec dana grčevito bori sa najezdom skakavaca. O ovoj, kako neki kažu biblijskoj pošasti, pojavili su se brojni snimci koji kruže internetom, a država se na sve načine snalazi ne bi li se sa rojevima ovih insekata izborila.

Pošto su klimatski uslovi trenutno u Saudijskoj Arabiji pogodni za njihovo razmnožavanje, došlo je do pojave milijardu skakavaca, a na pojedinim snimcima može da se vidi kako ovi insekti prekrivaju u bukvalnom smislu svaku stopu teritorije na kojoj se nađu, bilo da je to pustinja, ulice, drveće.

Lokalne vlasti se sa najezdom skakavaca bore tako što ih prskaju iz vazduha dok ih lokalno stanovništvo skuplja u džakove i kasnije sprema za jelo.Skakavci predstavljaju noćnu moru za farmere, pošto kada su u rojevima nanose neprocjenjivuz štetu.

Skakavci u ovom broju nerijetko se opisuju kao biblijska pošast, jer je prema predanju iz Starog zavjeta Jahve kaznio Egipat pošto faraon nije htio da pusti Jevreje iz ropstva. Jedna od deset kazni bila je i najezda skakavaca. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending