Pratite nas

Info

Dalmatinac ljut na turistu iz Poljske: PLJUNUO MU U LICE I TANJUR S HRANOM, A ONDA GA ZAGANJAO MOTIKOM

Published

on

Hrvatska je ovog ljeta zabilježila odlilnu turističku sezonu, iako se tome nisu nadali. Juli i avgust su bili sjajni, ali i septembar, kada je primjetan znatan priliv gostiju.

Upravo u septembru, u mnogim mjestima duž Dalmacije, počinju lokalne borbe za goste. Jedan takav slučaj desio se u Stobreču, pored Splita, gdje se odvijala prava drama izmešu vlasnika ugostiteljskog objeta i gosta iz Poljske. Povod je – loša recenzija restoranu, koju je Poljak objavio na Googlu.

Naime, kako je za 2Dalmaciju danas” ispričao strani državljanin, napadnut je od strane vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u centru Stobreča.

“Dugo smo čekali ispred ugostiteljskog objekta da nas uopće puste unutra, nakon što smo uspjeli ući poslužio nas je vrlo neljubazan i bezobrazan konobar. Zbog toga smo odlučili otići i ipak ne jesti u tom restoranu. Nakon što smo pronašli mjesto u obližnjem restoranu na stobrečkoj rivi, napisao sam lošu recenziju na Google ovog restorana u kojem sam bio nezadovoljan uslugom”, započeo je gospodin priču.

E onda je uslijedio “hladan tuš” za njega i njegovu porodicu. Gospodin navodi da mu je vlasnik ugostiteljskog objekta kojem je napisao negativnu recenziju, prišao u trenutku dok je jeo u “konkurentskom” restoranu.

“Nakon otprilike pola sata, gospodin prilazi mom stolu verbalno me napadajući te mi je pljunuo u lice, ali i u tanjur s hranom. Kako sam se samo tada osjećao, tada je nastao verbalni sukob između nas, jer kako da mu ne odgovorim na tako pogrdno ponašanje”, rekao je turist.

Stranac se odlučio vratiti u ugostiteljski objekt iz kojeg je izašao nezadovoljan uslugom. Ali navodi da to nije učinio iz razloga da nastavi sukob, nego kako bi fotografirao vlasnika objekta te prijavio slučaj policiji.

“Dok sam držao mobitel u ruci, vlasnik ugostiteljskog objekta me je počeo udarati i napadao me motikom. On je bio jako ljutit i revoltiran, a ja sam se bojao za svoj život. Nakon svega uzeo mi je mobitel iz ruke i bacio ga o pod”, priča.

U međuvremenu, policija je došla po dojavi građana koji su se okupili.

“Mene su priveli u policijsku stanicu, uhapsili su me jer sam na poljskom jeziku uzvikivao psovku, a vlasnik nije priznao da mi je oštetio mobitel, i na kraju sam ja dobio sam kaznu od 500 kuna”, ispričao je za Dalmaciju Danas.

Dalmacija Danas obratila se i vlasniku prozvanog restorana, ali vlasnik nije želio davati nikakve izjave. (Naj portal).

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending