Pratite nas

Sudbine

Desilo se u Maglaju: KADA JE VIDIO 1.000 KM NA CESTI IBRO LOKMIĆ MISLIO DA SE RADI O SKRIVENOJ KAMERI

Published

on

Maglajski frizer Adel Husić bio je halalio 1000 KM, koje je izgubio skoro na kućnom pragu. Naime, ispao mu je novčanik, prilikom izlaska iz automobile, a da on to nije ništa primijetio.

Njegov pas je tokom noći, vjerovatno čuvao novčanik, čak se i igrao. U toj igri razbacivao je po ulici novčanice u apoenima od 50 i 100 KM. Ali, gazdin novčanik nije ispuštao iz usta.

Razbacani novac ranim jutom u maglajskoj Donjoj Mahali pronaći Ibro Lokmić. Kaže, prvo je razbacane novčanice slikao, pa onda sakupio.

U jednom trenutku je, kaže, mislio da se radi o skrivenoj kameri, da ga neko zeza. Ali, kako se ništa nije dešavalo, odlučio je pokupti novac, te ga odnio u svoju kamenorezačku radnju. Prvo što je uradio provjerio je da li su originalne novčanice.

“Nisam odmah htio javljati da sam pronašao novac. Uvečer me supruga nazvala i rekla da je vidjela na društvenim mrežama da je novac izgubio naš komšija Adel Husić. Pozvao sam ga, došao je odmah do radnje, bio je presretan. – ispričao je Ibro.

On je nagradu odbio uzeti, ali je zato Adel dobro nagradio njegovu djecu. U šali su kazali kako je sigurno da će Ibro ubuduće uvijek imati urednu frizuru i bradu, jer je Adel Husić poznati berber i član je bh. reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Parizu. (Naj portal)

Sudbine

Gejevske muke. JA SAM AMERIKANAC, MOJ DEČKO KINEZ; HOĆEMO LI U BOSNI BITI IZBODENI?

Published

on

Jedno pitanje postavljeno na Redditu privuklo je posljednjih dana veliku pažnju među korisnicima ove društvene mreže.

Naime, gej par koji planira turistički da posjeti Bosnu i Hercegovinu na internetu je zatražio informacije i savjete kako da se ponašaju u ovoj zemlji.

“Da li je sigurno posjetiti Bosnu kao gej par? – glasilo je pitanje korisnika popularnog sajta pred potencijalni dolazak u Bosnu i Hercegovinu, koju je planirao da posjeti sa partnerom.

Kako dalje objašnjava, ne zna previše o Bosni i Hercegovini, pa brine za sigurnost i dodaje da se plaši da neko može i da ih napadne i izbode, ako se sazna da su homoseksualci.

“Ja sam Amerikanac i moj dečko je Kinez i jedno od rijetkih mjesta koje oboje možemo da posjetimo bez viza je Bosna. Sve dok se ne ljubimo ili radimo bilo šta kao par u javnosti, trebalo bi da sve bude ok, je li tako? Hoćemo li ja i moj dečko biti izbodeni ili tako nešto ako posjetimo Bosnu – pitao je on.

Dobili su mnoštvo odgovora ali i savjeta drugih gej parova koji su dolazili u Bosnu i većina njih poručuje isto – da se ne ljube u javnosti.

Samo nemojte da se držati za ruke i ljubite u javnosti – poručuje im dio korisnika Reddita a neki kažu i da niko neće previše obraćati pažnju na njih ili da se spreme na čudne pogleda, ali ne i na nasilje.

U jednom od komentara stoji da u Sarajevu neće imati problema, ali da možda nije pametno da idu po manjim mjestima po Bosni.

Poznajem neke homoseksualce i lezbijke u Bosni. Većina njih su nekako potajno gej. Čak i ako žive u liberalnom okruženju, ne pokazuju otvoreno da su homoseksualci.

Video sam i turistički vlog na Jutjubu jednog gej i lezbijskog američkog para. Svi Bosanci s kojima su razgovarali mislili su da su dva strejt para. To je bilo pomalo smiješno i pokazuje da homoseksualnost zapravo ne postoji u mnogim bosanskim umovima – piše jedan korisnik.

Mogli bi se vratiti sa šljivama – poručio je jedan Bosanac. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending