Pratite nas

Info

Desilo se u Tuzli: KAKO JE REFIK ALIĆ “POSTAO OTAC DVOJE DJECE” U NJEMAČKOJ, A NIKADA TAMO NIJE BORAVIO?

Published

on

Dugo je tuzlanski metalostrugar Refik Alić dokazivao vlastima da nikada nije bio u Njemačkoj, te da nema ništa sa dvoje djece, koje je rodila Ana Dvoršak iz Dortaunta. Pri tome, jedva je spasio brak, u kojem je imao dvoje djece.

Bilo je to 1981. godine, kada je na adresu ovog radnika stiglo pismo od advokata Dragana Jovovića iz Beograda. Advokat je obavijestio Alića da je “otac” dvoje djece u Njemačkoj: 11 godišnjeg Rilana i 9 – godišnje Tamare Dvoršak, smještenih u Institut za starateljstvo u Hajdelbergu, čiija je majka Ingrid Ana Dvoršak u Dortauntu. U tom pismu advokat Jovović traži da mu se Alić sto prije javi zbog regulisanja alimentacije, koju je prestao plaćati nakon što je navodno napustio Njemačku i otišao u Švicarsku!

U prvi mah Refik se nikako nije mogao snaći, jer ga je pismo odnosno sadržaj – šokirao.

– Ipak nazvao sam telefonom kancelariju, odnosno stan advokata Jovovića, kojeg nikada nisam vidio, kako bi mu rekao da ja sa tim nemam nikakve veze, jer niti sam kada bio u Njemačkoj, niti imam pojma o toj djeci i njihovoj majci, pošto ja imam svoju porodicu zasnovanu još 1975. godine. Imam suprugu Šidu i dvije kćerkice, osmogodišnju Šemsu i šestogodišnju Šejlu.

Međutim nisam uspio razgovarati sa advokatom Jovovicćem iako sam još u nekoliko navrata pokušavao da stupim u vezu sa njim, pa sam mu izdiktirao i broj mog telefona da ga obavijestim da je u pitanju greška – ispričao je Refik.

I kada je mislio da je greška uočena I da ga više niko neće nepotrebno uznemiravati i remetiti porodični život, Refiku ponovo iz Beograda, preko advokata Jovovića, stiže rješenje pred izvršenje odluke o plaćanju alimentacije za dvoje djece iz Hajdelberga.

Po ovom rješenju koje je ovjereno u opštinskom sudu u Tuzli, Alić je dužan da plati na ime neplaćene alimentacije blizu tadašnjih 7.000 maraka, te da ubuduće svakog mjeseca plaća blizu 500 maraka za to dvoje djece.

Novo pismo i odluka Suda zagorčali su život porodici Alić, jer više nije mogao ni suprugu Šidu ubijediti da je sve to izmišljeno, a osim toga, ukoliko ne izmiri obaveze na ime alimentacije Sud će to učiniti prinudnom naplatom.

– Kada je stiglo prvo pismo iz Beograda, mislio sam da mi je neko od mojih drugova napravio neukusnu šalu, ali kada sam uoči nove godine dobio novo rješenje angažovao sam advokata Mensura Radončića iz Tuzle da dokažem kako sa tom ženom i djecom u Njemačkoj nemam nikakve veze.

– Cijeli zaplet i zabunu napravio je moj kolega advokat Dragan Jovović iz Beograda, koji je bez provjere došao nekako do imena Refika Alića u Tuzli. Da je riječ o zamjeni ljudi, najbolje potrvđuje to što nigdje u rješenjima za plaćanje alimentacije, bilo kog Suda u Njemačkoj ili Okružnog u Beogradu nema imena Refikovog oca (Saliha) niti datuma rođenja. Pored ovog dokaza i dokaz u SUP – u Tuzla, gdje nisu registrovani prelasci Refikovi preko granice.

Refik je u posljednjem trenutku angažovao advokata Radončića jer da je prošlo još 5 – 6 dana rješenje o izvršenju naplate bilo bi izvršeno, što bi donijelo još teže posljedice njegovoj porodici. Ili, kako bi dokazao svoju nevinost u ovom slučaju da je zaista boravio u Njemačkoj? (NAJ PORTAL/FOTO: ARHIVA)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending