Pratite nas

Zdravlje i ljepota

DIJAREJA: Kora nara rješava poremećaje u crijevima (Recept)

Published

on

Recept ruskog iscelitelja Glubokog za sve stomačne tegobe i stomačne viruse koji su učestali tokom ljetnjeg perioda…

Priprema odvarka od suhih kora nara priprema se tako što se u prethodno zagrijanu, toplu šoljicu sipa 10 grama osušene kore nara i prelije sa 200 mililitara proključale vode. Potom se šoljica poklopi i ostavi da odstoji oko pola sata. Nakon toga, napitak sa odvarkom se može konzumirati čime je liječenje problema započeto. Odvarak se ne baca, nego se konzumira zajendo sa napitkom.

U procesu liječenja, odvarak se ne cijedi. Tokom liječenja nikako se ne smije konzumirati alkohol, dok sa druge strane odnos vode i suhih kora nara mora biti prema propisanoj recepturi. Ukoliko odnos suhih kora nara i kipuće vode nije prema recepturi, mogu se javiti neželjeni efekti, poput vrtoglavice ili mučnine.

Zapaljenje slijepog crijeva i dijareja
Ovaj recept primjenjuje se kod oboljenja kakva su akutni apendicitis u narodu poznato kao zapaljenje sluhepog crijeva, kod dizenterije, dijareje, salmonele, tifusa, kolere. Kako navodi ovaj ruski iscjelitelj, za liječenje je potrebno svega pet sati.

Naime, nakon što napitak odstoji 30 minuta, potrebno je popiti pola čaše odvarka. Ne treba ga cijediti. Nakon toga, poklopiti tacnom i ostaviti da stoji.

Prve rezultate trebalo bi da vidite nakon samo deset minuta. Ako u tom periodu osjetite olakšanje, znači da je u pitanju obični proliv i da ste se riješili ove stomačne tegobe. Ukoliko nakon ovog vremenskog perioda niste osjetili poboljšanje, znači da imate problem sa dizenterijom, dijarejom, tifusom, salmonelozom ili kolerom. Potrebno je da ostanete u kući i da nakon 3 sata popijete preostalu polovinu čaše odvarka. Proces liječenja nastavlja se i u naredna 3 sata, dok potpuno ozdravljenje nastaje tek nakon 5 sati od početka liječenja. (Naj portal/ Foto: Depositphotos)

PROČITAJTE I OVO:

NADUTOST U STOMAKU: 3 prirodna napitka za bolje varenje (recepti)

Zdravlje i ljepota

ZA ZDRAVIJE BUBREGE: Svako jutro pijte šoljicu napitka od peršuna RECEPT)

Published

on

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. A kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura,

KLJUČNI SASTOJAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA JE PERŠUN
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, željeza, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
List peršuna djeluje protivupalno i štiti tijelo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme.

POTREBNI SASTOJCI: šaka peršunovog lišća i 1 litar vode

Peršun operite pa ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom. Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuhajte još 5 do 10 minuta.

Sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procijedite i ostavite u frižider. Šoljicu napitka popijte svako jutro.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending