Pratite nas

Kućni ljubimci

Dirljive scene s Paga: KAKO VLASNICI SPAŠAVAJU OVCU, KOJOJ SU DALI IME “ZGUŽVANO UHO” (Video)

Published

on

Vlasnici OPG-a Fabijanić podijelili su priču koja bi rastopila i najhladnija srca, a koja je svakako jednim dijelom slomila njihova. Naime, njihova ljubimica, 15-godišnja ovca neobičnog imena Zgužvano uho, prošlog se mjeseca nije vratila s paše.

Ona se zagubila u brdu, a propinjući se na drvo, pala i zaplela u šiblje. Tako ranjena i bespomoćna, bez hrane i vode, provela je noć u brdu. Njeni vlasnici nisu odustali od svoje ljubimice, a kada su je našli, uprkos lošim uvjetima, uradili su sve što je potrebno da je dovedu kući.

“On je tražio satima. I našao, Bogu iza nogu. Ja sam dušu ispustila do gore i donijela lancune da je nekako prenesemo. Nema šanse, bojim se visine, kamenje klizi i oštro je kao sam vrag. Pa je on napravio jedino što mu se činilo ispravno.. Digao je u naručje i pravac pojata”, pisalo je na snimku koji je mnoge i rasplakai.

I sama vlasnica priznala je da je za nju ovo bilo teško.

“Plazila sam za njima i plakala. Plakala jer ne znam hoće li Zgužvana preživjeti… Rekao je, da ako treba uginuti, uginuti će doma, ali Boga mi sama u kamenjaru neće”, prepričala je.

Nakon što su je doveli kući, Zgužvano uho pregledali su veterinari, a unatoč tome što je preživjela, ovca je, kako zbog nesreće, tako i zbog starosti, bila suviše slaba. Kako su objasnili, “noge je nisu slušale”.

“Iskustvo nam kaže, da ništa od toga. Srce govori drugo. Dok god nije u bolovima, pokušavat ćemo. Jede, pije, burag radi ko veliki, srce isto. Prijeloma i rana nema. Ali je noge ne slušaju. Pa vježbamo. Fizioterapija na bali sijena. Masiramo joj noge, vježbamo kukove, malo se sama koprca i tako. Valjda će sve to uroditi nekim plodom”, napisali su u jednoj od objava tokom oporavka.

No, nažalost sljedeća objava nije nosila sretne vijesti. Zgužvano uho nije preživjela. Vlasnici su se oprostili od nje fotografijom, dok su mnogi ispod pisali kako ih je ova vijest pogodila.
Ipak, ono što je mnoge utješilo je i činjenica da ovčica posljednjih dana nije bila sama ni napuštena.

“Otpratili ste je ko biće, a ne ko stvar. Dali ste joj sve što je trebalo. Neka djeca se za vlastite roditelje tako ne pobrinu. Svaka čast! Žao mi je, ali eto, takav je život. Ostanite takve ljudine”, samo je jedan od brojnih komentara hvale koje su dobili vlasnici. (Naj portal)

http://

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending