Pratite nas

Info

Dobro došli: U OVOM SELU PLAĆAJU DOSELJAVANJE I DARUJU KUĆU (VIDEO)

Published

on

Prije pet godina stanovnici švajcarskog Albinena su se dogovorili i glasovima potvrdili kako će svakom doseljeniku platiti 25 hiljada franaka ako se ovaj odluči doseliti.

Čak je 71 seljanin podigao ruku za tu ideju, dok ih se 29 usprotivilo tome. Kako bilo, ukoliko se neko odluči doseliti u Albinen dobitće već spomenutih 25 hiljada franaka, ali toliko će mu dobiti i partner/ka, kao i svako dijete po deset hiljada franaka.

Doseljenicima su ponuđene i kuće na korištenje. Zanimalo nas je kakvi su uslovi postavljeni.

Ukoliko želite zaraditi spomenute cifre morate se obavezati kako ćete u tom švajcarskom selu živjeti najmanje deset godina. Ukoliko ipak odlučite ih napustiti prije isteka decenije zakonom ste obavezni vratiti im cijeli iznos. (Naj portal)

Info

U sekundi četvoro djece ostalo bez roditelja: ZAŠTO JE MESUD UBIO AIDU, PA SEBE?

Published

on

Nakon Gradačca, još jedna tragedija, zbog ljubavi i ljubomore, dogodila se u Zavidovićima. U pekari „Central“, u centru grada, u smrt su otišli 33-godišnja Aida Dendić i njen partner Mersud Halilović

Mersud Halilović je upucao Aidu Dendić na njenom radnom mjestu, a onda sebe. Bili su, kako se priča, u ljubavnoj vezi. Mersud je bio kuhar u poznatom restoranu u Zavidovićima. Takođe bio je lovac u lokalnom lovačkom društvu i posjedovao je vatreno oružje. Iza njega ostalo je dvoje djece. Bio je razveden.

Nesretna Aida bila je dugogodišnja radnica “Central” pekare. Takođe i iza nje ostalo je dvoje maloljetne djece. Bila je razvedena.

Nezvanično se saznaje da je Mersud pokušao likvidirati još jednog radnika pekare koji je bio s Aidom u smjeni, ali na sreću nije ga pogodio. Mještani pretpostavljaju da je ljubomora motiv nemilog događaja.

O Aidi u Zavidovićima ne kruže baš lijepe priče. Na društvenim mrežama se oglasio i njen bivši muž Admir Dendić. Objavom je poručio medijima da u svojim objavama ne koriste fotografije njegove djece. Međutim, Admir je iznio i jednu šokantnu tvrdnju u kojoj navodi kako je Aida možda i zaslužila da bude ubijena, jer samo Bog i on znaju. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending