Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Doktorka Ivona Gačević i Morfeus 8: Tajna besprijekorne ljepote kao iz holivudske priče

Published

on

U svijetu estetske hirurgije u primjeni Inmode tehnologije na Balkanu, jedno ime se ističe iznad ostalih,a to je ime doktorke Ivone Gačević. Specijalistkinja plastične hirurgije i među najpoznatijim mladim estetskim hirurzima na Balkanu, doktorka Gačević iz beogradske bolnice “Adonis” donosi informacije koje su zaista vrijedne pažnje – najnovija dostignuća u oblasti estetike, uz pomoć revolucionarne Inmode tehnologije.

Doktorka Ivona Gačević nije samo lokalno priznata, već i svjetski cijenjena za svoj doprinos polju plastične hirurgije. Njena predavanja, naučni radovi, su temeljna istraživanja o podmlađivanju kože, regeneraciji i rješavanju estetskih problema lica i tijela i prepoznatljivi su stručnoj javnosti u Evropi i šire.

Na brojnim međunarodnim kongresima i simpozijumima u Atini, Rimu, Milanu i Tel Avivu, doktorka Gačević je svojim stručnim doprinosom ostavila dubok trag, osvajajući najviše ocjene od strane priznatih emeritusa i stručnjaka estetike i plastične hirurgije.

Inmode tehnologija predstavlja istinsku revoluciju u oblasti estetske hirurgije, pružajući pacijentima jedinstvenu priliku da postignu svoj željeni izgled lica i tijela uz minimalan rizik i brz oporavak. Ova tehnologija omogućava precizno oblikovanje tijela, zatezanja kože, lipolize masti, efikasno rješavanje bora, ožiljaka i drugih estetskih problema, sve to bez potrebe za invazivnim hirurškim zahvatima.

Doktorka Ivona Gačević se pozicionirala kao vodeći stručnjak za primjenu Inmode tehnologije na Balkanu. Njeni pacijenti doživljavaju najviši nivo kvaliteta usluge i ostvaruju izvanredne rezultate. Njeno istraživanje i primjena ove tehnologije nude nadu mnogim osobama koje žele da poboljšaju svoj izgled, bez potrebe za bolnim operacijama i dugotrajnim periodima oporavka.

Mofeus 8 je metoda koja pruža mogućnost oblikovanja tijela uz pomoć radiofrekventnih talasa, koju je primijenila na sebi i čuvena svjetska zvezda Kim Karadašijan, doktorka Ivona je detaljno prezentuje,evo je:

Zamislite trenutak čiste luksuzne njege koja će vašu kožu transformisati iznutra. To je ono što Morpheus8 nudi – sofisticiranu, tajanstvenu ljepotu koja podsjeća na najsvjetlije zvijezde Holivuda. Ovaj revolucionarni medicinski metod donosi vam glamuroznu estetiku, obećavajući savršenstvo kože i mladalački izgled koji će vas ostaviti bez daha.

Morpheus 8 predstavlja čaroliju minimalno invazivne terapije koja koristi bipolarnu radiofrekvenciju da bi probudila vašu kožu iz sna. Kao što velike filmske zvezde pristupaju tajnim životima izobilja i blistavosti, Morpheus8 tretmanom možete postići bezvremensku ljepotu bez potrebe za invazivnim procedurama.

Njegova prilagodljiva tehnologija omogućava vam da personalizujete tretman prema vašim individualnim potrebama. Izbor različitih mikroiglica omogućava vam da pronađete tajni ključ za otključavanje vaše unutarnje ljepote, bilo da se borite sa borama, ožiljcima od akni ili opuštenom kožom.

Nakon tretmana, vaša koža će se probuditi sa sjajem i čvrstoćom, gotovo kao da ste upravo napustili filmsku premijeru. ,,Downtime” je minimalan, a rezultati postaju vidljivi u roku od nekoliko nedjelja. Nema potrebe da se skrivate, jer ćete s ponosom zračiti samopouzdanjem i ljepotom.

Postupak: Tokom postupka, uređaj Morpheus 8 se primjenjuje na koži, a mikroiglice isporučuju RF energiju na ciljane oblasti. Ova energija zagrijava kožu na željenu temperaturu, što pokreće remodeliranje kolagena i zatezanje kože.

Oporavak: U poređenju sa hirurškim alternativama, oporavak koji prati Morpheus8 je relativno kratak. Pacijenti mogu osjetiti crvenilo, ali se ovi efekti obično povuku u roku od nekoliko dana.

Rezultati: Pacijenti mogu primijetiti poboljšanje teksture i čvrstoće kože u roku od nekoliko nedjelja nakon tretmana. Potpuni efekti tretmana mogu postati potpuno vidljivi nakon nekoliko mjeseci, kako se kolagen nastavlja graditi.

Konsultacija: Prije nego što se odluče za tretman Morpheus 8, pacijenti trebaju se konsultovati sa kvalifikovanim medicinskim profesionalcem.

(Dejan Nestorović/Najportal)

Nastavi čitati

Zdravlje i ljepota

Kako smanjiti apetit prirodno: OVAJ UKUSAN ČAJ TJERA GLAD I UBRZAVA MRŠAVLJENJE

Published

on

Piskavica (Trigonella foenum-graecum), koja se još naziva i grčkom djetelinom, grčkim sjemenom, kozjim rogom i grohotušom, čest je sastojak u azijskim kuhinjama. Ona se često koristi prilikom pripreme hrane u Etiopiji i Egiptu, a u Evropi se uglavnom koristi čaj od piskavice, koji se posebno preporučuje ženama.

Vijekovima se piskavica koristila u alternativnoj medicini za liječenje različitih stanja, od dijabetesa do povišenog holesterola, a proteklih godina se sve više priča o njenoj moći da smanji apetit i pomogne u procesu mršavljenja.

Doduše, nema mnogo naučnih istraživanja o uticaju piskavice na kilažu, ali je nekoliko studija uspjelo da poveže sjemenke piskavice s s gubitkom kilograma, i to uz pomoć više mehanizama!

Kao prvo, pokazalo se da piskavica može da pomogne da se snizi unos masti i kalorija. Kako je utvrđeno 14-dnevnim istraživanjem Centra za klinička istraživanja u Monpeljeu, zdravi muškarci koji su koristili dnevno 1,2 grama ekstrakta sjemena piskavice snizili su unos kalorija za skoro 12 odsto.

Drugo, biljna vlakna u piskavici produžavaju osjećaj sitosti, što su dokazali naučnici Univerziteta u Minesoti 2009. godine. U studiji u kojoj je učestvovalo 18 zdravih i gojaznih ljudi, učesnici su uz doručak konzumirali 8 grama vlakana iz piskavice, poslije čega su za slijedeći obrok jeli znatno manje.

Uz to, u maloj studiji korejskog Univerziteta Kjung He, koja je obuhvatila devet zdravih žena s prekomjernom težinom, pokazalo se da uživanje u čaju od piskavice smanjuje apetit, ali ovog puta stručnjaci nisu primijetili niži unos kalorija.

Šta sadrži piskavica?

Ova biljka obiluje hranljivim materijama — u 100 grama sadrži 67 miligrama natrijuma, čak 770 miligrama kalijuma, 25 grama vlakana, 23 grama proteina, a tu su ogromne koncentracije vitamina A, gvožđa, kalcijuma, zasićenih masnih kiselina…

Ova biljka smatra se narodnim lijekom za regulisanje poremećaja menstrualnog ciklusa, ublažavanje simptoma menopauze i koristi se kao prirodno sredstvo za povećanje grudi. Ništa od toga ne može se reći sa sigurnošću, ali nauka jeste dokazala da čaj od piskavice pomaže u laktaciji.

Odjeljenje za neonatologiju Medicinskog fakulteta u Ankari sprovelo je 2011. godine istraživanje u kom je učestvovalo 66 mama. One su podijeljene u tri grupe, od kojih je jedna dobila čaj od piskavice, druga placebo sredstvo, a treća nije koristila ništa. Istraživanje je pokazalo su na kraju žene koje su pile čaj od piskavice povećale količinu ispumpanog majčinog mlijeka na 73 mililitra, dok su žene u kontrolnoj i placebo grupi ostale na 34 mililitra.

Pored toga, utvrđeno je da piskavica pomaže kod dijabetesa tipa 1 i 2, a na ovu temu je sprovedeno više studija. Jedna od njih je ona iza koje stoji Odsjek za biohemiju Medicinskog koledža u Basri i koja je pokazala da su ljudi s dijabetesom uspjeli da snize šećer u krvi za 13,4 posto četiri sata nakon korištenja piskavice. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending