Pratite nas

Vidoviti ljudi

Dr. Trifko Guzina dešifruje Nostradamusove vizije: NEBO SUDI ČOVJEČANSTVU!

Published

on

Dobri poznavaoci proročanstva kažu da je Nostradamus predvidio veoma težak period, koji nam se opasno približava. Dr Trifko Guzina, čovjek koji je dešifrovao najviše Nostradamusovih misli i među najboljim poznavaocima radova ovog proroka, tvrdi da će nebo biti glavno za sudbinu čitavog čovječanstva i dovešće čak do Trećeg svjetskog ra*a!

“Jedno od najupečatljivijih proročanstava detaljno sam analizirao u okviru centurije katren 433 i ono predstavlja uvod u jedan novi ciklus – kaže Guzina.

To će biti period u kojem će „Nebo suditi čovječanstvu”. Prema mojim izračunavanjima, uz primjenu Pitagorejske geometrije, on je već počeo 2010. i trajaće do 2024. godine. To je ciklus koji će biti od najvećeg značaja za ljudski rod!

Period kada nebo sudi čovječanstvu traje do 2024.
Kako objašnjava Trifko Guzina, u Nostradamusovim proročanstvima jasno je vidio dramatične kosmičke događaje u mehanici zvijezda, planeta i kometa koji će tokom ovog četrnaestogodišnjeg perioda uzrokovati perturbaciju (poremećaj, pometenost, zbrka, zabuna, nemir; perturbacije pl. astr. poremećaji, odstupanja u putanjama nebeskih tijela, ili odstupanje od Keplerovih zakona koja pokazuje tok jednog tijela Sunčevog sistema, planete, komete ili Mjeseca, naročito našeg Mjeseca, usljed istoimenog privlačenja ostalih tijela) na zemljinoj kugli, uz ogromne promjene u organizaciji država i naroda.

Kosmički događaji uticaće na promjene u organizaciji država i naroda

Važan deo ovog ciklusa vidljivog Suđenja neba odnosi se na vazdušna o*užana djejstva, i taj proces se uveliko odigrava pred našim očima u državama sjevernog dijela Afrike i Bliskog istoka – nastavlja dr Guzina za “alo rs.”

Ciklus (od 2010. do 2017) već je obuhvatio mučno ubis*vo Gadafija, a srušen je Mubarak i prijeti mnogima poput marokanskog kralja, Bašaru el Asadu, kao i mnogim drugim državnicima u Jemenu, Sudanu, Iraku, Iranu, kao i u zemljama subsaharske Afrike i u Emiratima.

Nažalost, na mjesto ovih umjerenih islamskih vladara na vlast će doći militantni islamisti i njihove grupe poput vehabija i Al Kai*e. Sve to bi moglo da dovede do Trećeg svjetskog ra*a pod vođstvom trećeg antih*ista.

“Prema mojim proračunima – on će početi 2029. godine! Tokom procesa dekodiranja Nostradamusovih ostalih najava shvatio sam da će taj ra* islama protiv hrišćanstva trajati do 2056. godine – kaže on.(Naj portal)

Vidoviti ljudi

Nostradamusove prognoze za 2022. nisu dobre: ZBOG MUSLIMANA SVIJET ĆE TEŠKO IZBJEĆI SUKOB!

Published

on

Poročanstva francuskog astrologa, ljekara i proroka Nostradamusa vijekovima uzburkavaju ljude širom svijeta. Mnoga predviđanja su se već ostvarila, ali su ona šifrovana u stihovima, obuhvatajući period od 2.240 godina. Nešto se čovječanstvu već dogodilo, ali nešto se tek mora ostvariti.

Nostradamus je 21. vijek nazvao vremenom kardinalnih promjena, kada se mijenja uobičajeni način života, formira se novi poredak, urušavaće se uobičajeni obrasci. Kraj svijeta ne treba shvatati doslovno, već je to samo kraj starog vremena i početak novog perioda.

Prirodne katastrofe
U pesmama Nostradamusa postoje reference na prirodne katastrofe. Kaže da će ljudi morati da prepoznaju moć prirode i razmisle o svom lošem ponašanju prema ekologiji. U bliskoj budućnosti, prema prognozama proročišta, situacija će samo eskalirati. Zbog toga je, umjesto da se opustite, bolje pripremiti se za različita klimatska iznenađenja.

Svjetska epidemija virusa
Prema predviđanjima Nostradamusa, u 21. vijeku čovečanstvo će se suočiti sa novim smrtonosnim bolestima i epidemijama. Proročište je naglasilo da će pojava novih virusa biti rezultat pronalaska bakteriološkog oružja. Prorok takođe slavi pojavu opasnog novog virusa koji će se brzo proširiti širom planete. Izvor virusa, Nostradamus je imenovao jednom od istočnih zemalja.

Prognoza za 2022. godinu
Prognoza za 2022. godinu je razočaravajuća. On je predvidio izbijanje velikog vojnog sukoba u kojem su učestvovale mnoge zemlje. Prema predviđanjima Nostradamusa, 2022-2041 je posljednji period kada postoji vjerovatnoća globalnog oružanog sukoba u istoriji. Uzrok sukoba biće muslimani koji su preplavili Evropu. Ali sukob se može riješiti.

Postoji katren u kome proročište kaže da će poslije velikog oružanog sukoba pobijediti dvije države – Kina i Indija. Vjeruje se da od Kine treba očekivati udarac na zapad. A razlog rata leži u rivalstvu između Sjedinjenih Država i Kine.

Nostradamus je mnoga svoja predviđanja posvetio istoku, posebno Kini. Na primjer, rekao je da će Kina 2022. godine postati lider svjetske politike. Kineski imigranti biće ambiciozni novi lideri koji će biti na vlasti i kojima će se klanjati.

Nostradamus je rekao i šta čeka Rusiju. Prema njegovim rIJečima, ova godina će za Rusiju biti mirna u poređenju sa prethodnim, kada je u zemlji bilo vrIJeme nezadovoljstva i nemira. Ruska Federacija će zauzeti poziciju sudije u obračunu između Sjedinjenih Država i Kine. Ruski vladar će se naći pred sudbonosnim izborom. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending