Pratite nas

Poznati

Dragan Stojković Bosanac potpisan je na deset miliona ploča: ZAŠTO MU JE “NE KUNITE CRNE OČI” POSEBNO DRAGA?

Published

on

Duga je lista estradnih zvijezda s kojima je Dragan Stojković Bosanac sarađivao I ostvarivao ekordne tiraže. Između ostalih komponovao je, svirao ili aranžirao albume Halidu Bešliću, Ami Bekuti, Šabanu Šauliću, Vesni Zmijanac, Šerifu Konjeviću, Nadi Obrić, Biljani Jevtić, Feridu Avdiću….

U karijeri je aranžirao oko 180 albuma, što je blizu dvije hiljade pjesama. Njegove muizičke lične karte su hitovi: “Neću neću dijamante”, “Ne plači dušo”, “Ti si ta”, “Bolna ti ležim”, “Pola pola”, “Ne kunite crne oči”…

Naime, kao autor, odnosno aranžer i kompozitor, zatim kao šef orkestra, Bosanac je potpisan na nevjerovatnih deset miliona ploča. A kada ga pitate za koju pjesmu smatra da je najveći hit koji je uradio, on kaže:.

“To je Vesna Zmijanac i “Ne kunite crne oči””.

On je tu pjesmu Vesni dao kada su njih dvoje bili u ljubavnoj šemi. Kemiš ih je našau na kamari u studiju.

Legendarni kompozitor priznaje i da je mnogo bolje zarađivao u vrijeme bivše Jugoslavije. On je u u Titovo vrijeme bio najveći platiša poreza na opštini Novi Beograd. To je bilo između 50.000 i 100.000 maraka godišnje. (Naj portal)

Poznati

Mačko, dao bih ti 20: SELMA MU SE ZAHVALILA I OTKRILA DA IMA DUPLO VIŠE

Published

on

Selma Bajrami svoje pratioce vrlo često iznenadi zanimljivim pozama i fotografijama. Očito, njen adut su vitko tijelo i plastične operacije.

Izgleda da joj prija novo zaljubljivanje, ko zna koje po redu. Selma otkada ima novog momka. Njene slike na Instagramu su pravi hit, a jedan pratilac joj je poručio:

“Pa, Selma bona ti si mačka boli glava u tim godinama, dao bih ti 20.

Pjevačica mu je odgovorila:

“Hvala ti na ponudi, imam ja duplo više!”

Vjerovatno je mislila na godine, a nikako na nešto drugo. Ali, ko će ga znati. To znaju samo Selma I njen novi partner Denis Kurdalij. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending