Pratite nas

Vidoviti ljudi

Dragan Z., danas nastanjen u Štutgartu: PRATILO ME OČEVO PROKLETSTVO, ALI GA JE SKINULA VIDOVITA RABIJA!

Published

on

Nakon svega što je doživio i proživio naš zemljak 57 – godišnji Dragan Z., koji danas živi u Štutgartu, gotovo pokajnički kaže:

“Da sam imao zrno soli u glavi nikada ne bih radio to što sam radio! Bio bi sretniji i zadovoljniji u duši, manje bi me pekle rane na srcu, kada ostaneš bez roditelja.

Prije više od tri decenije zaputio se iz rodnog Prijedora u Njemačku na gastarbajterski rad. I nije se pokajao. Naprotiv. Dobio je dobro plaćeni posao varioca. Ubrzo se i oženio, dobio djecu, kupio stan, automobil…

“Ne znam što mi je bilo, ali izgleda da su mi njemački visok standard, novi automobil, garderoba i novac udarili u glavu. Oboje smo dobro zarađivali. Imao sam osjećaj da mi je samo dragi Bog ravan. Kada bih popiju koju čašicu više, osjećao sam se jačim i od Svevišnjeg. Euri sui z mene izvukli posljednju mrvicu čovječnosti.

Žvaka za seljaka

Kada se osvrnem iza sebe, mislim da je nesreća zakucala na moja vrata 1985. godine, kada sam kupio novog “mercedesa”. Pravo iz salona automobila zaputio sam se u rodni Prijedor. Šepurio sam se poput pauna, uživajući u pogledima rodbine, komšije, sugrađana… Imam utisak da me svaki taj pogled sve više dizao u oblake. Samo što mi nisu ljubili ruke, a da su i to pokušali – prihvatio bih sa zadovoljstvom. Bliži rođak me je molio da mu pomognem i njega odvedem u Njemačku, a ja sam, ironično se smiješeći, odgovorio: “ Nije žvaka za seljaka, pa ni za Bosanca njemačka država i kultura.”

Nisam uopće bio svjestan da sam se u svojoj nadmenosti i ludostima previše zaletio. Ciljano sam vrijeđao, a da uopće nisam bio svjestan svojih postupaka. Nisam znao da to muči moje roditelje i da sam im svojim oholim ponašanjem skratio godine života!

“Sine, ne leti visoko – upozoravao je otac Dragana, ali su te riječi odlazile u vjetar.

On je i dalje hladno gledao kako se ruši roditeljski svijet i ponos njegovoga oca i majke, kako iz lica njegovog oca nestaje boje i vedrine, a prelijepe oči rođene majke zalijevaju se suzama. Zbog njihovih prijekora prestao ih je i posjećivati, telefonske kontakte prorijedio. A kada je umrla majka 1990. godine, na svoju ruku je odličio da snosi troškove sahrane. Otac ni na sahrani nije želio da sa njim kontaktira.Već ranije mu je kazao:

“Ja hoću sina, a ne novac i bogatstvo”, govorio je Draganov otac.

Umro je deset godina iza svoje supruge u samoći. Svoga sina Dragana nije želio čak ni na sahrani.

“Preminuo je 2001 godine. Skoro deceniju se nismo vidjeli, živio je od zemlje i penzije, a novac kojeg sam mu slao poštom, redovno je vraćao. Onda sam se ja zainatio, nisam se htio ni javljati. Pogotovo nakon što mi je poručio da mu ne dolazim ni na sahranu. Nisam ni otišao.

Otac kao duh iz prošlosti

“Ali, kako su se dani poslije očeve smrti nizali, prošlost me je sve više proganjala. Imao sam sve veću potrebu da zagrlim oca, njegove riječi su me budile u snu. Život mi se praznio, sve mi je nedostajalo, moja nadobudna narav u prošlosti me proganjala kao sjena. Moj otac me proganjao poput duha iz prošlosti. Sve mi je išlo naopačke. Počeo sam se gaditi samom sebi zbog svega što sam radio u životu.

Htio sam da imam tatu, da bude kao prije, dok sam bio dječak. To me boljelo, uništavalo, nije mi dalo mira ni u snu, ni na javi. Htio sam da mi kaže: “Mi muškarci….”, da me tapše po ramenu, da me vodi na sladoled ili da zajedno plastimo sijeno.

Konačno, htio sam da mu se požalim kako mi se sve vraća. Sin me je napustio i otišao da živi kod ženinih, unuče mi nisu dozvoljavali da vidim. Kćerka je zapostavila studije, na kraju ih zapostavila i otišla u neku sektu. Istovremeno, moje zdravlje je bilo sve lošije. Tuga, praznina, bezvoljnost, halucinacije, otežano kretanje….

Bio sam nesposoban da se barem donekle vratim normalnom životu. Preko noći nestalo je sigurnosti, snaga me izdavala, u vrlo kratkom roku moj život je postao pakao. Nakon skoro dvogodišnjih pretraga i ispitivanja polovinom 2015. godine su me penzionisali i to zbog nervne rastrojenosti – priča Dragan.

Sudbina je htjela da supruga sluša njegove noćne more. Prizivao je oca u snu i molio ga da mu oprosti. Ljekari su mu davali tablete za smirenje, a onda je supruga počela kontatirati iscjelitelje. Sudbina je htjela da, listajući stranice isv+cjelitelja I kojekakvih parapsihologa, zastane kod Vidovite Rabije.
“Jako prijatna žena. Susretljiva, hoće saslušati… Skoro dva sata smo razgovarale, s tim da je ona slušala mene, čak me i tješila. A onda nam je “otvorila zvijezdu”.
“Na vašem mužu je roditeljska kletva, zbog koje danas niko nije sretan u vašoj porodici – rekla je Vidovita Rabija, a onda nam dala upute šta da mi radimo. Uz to ona će se moliti, uz pomoć Kur’ana, za skidanje prokletstva i “pomirenje oca i sina”

“Slijedeći njene upute održali smo misu zadušnicu pokojnim roditeljima u rodnom Prijedoru, a zatim sam nastavio duhovnim tretmanima kod Rabije. Nisam vjerovao, iako sam silno želio da se isplačem ocu i zamolim ga za oprost, da ću tako nešto doživjeti.

Rabija je učila, dala mi učenu vodu i hamajliju. Rekla je, “uz Božiju pomoć, da ću dobitio očev oprost.

Sama pomisao na tu mogućnost ispunjavala me jezom, ponestajalo mi je zraka, dok sam zatvorenih očiju očekivao nešto što sam gledao samo u filmovima strave i užasa.
I desilo se. Otac se javio. Sjetovao me je kao i nekada:

“Sine, porodica je važnija od novca, sreća i milost se ne mogu ničim kupiti….. Ja ti opraštam zbog tvoje djece i unučadi”, kao nekada u rodnoj kući u Prijedoru, slušao je očevu besjedu.

U toj noći, Draganov otac nije pustio suzu, ali je, kaže, izgledao božanstveno.

“Nikada mi se više nije pojavio u snu, ali ja sam drugi čovjek. Sve se promijenilo u mome životu. Izmirio sam se sa djecom. OKrenule su se nove stranice u životu. Kaže, da ima osjećaj da je upravo njegov otac poslao mu sina već slijedećeg dana. Nakon dvije godine “hladnih osnosda” samo se sa svojim sinom,, a Draganovim unukom pojavio na vratima…

“Ne mogu vratiti izgubljeno vrijeme, ali mogu bar ostatak života provesti u miru – kaže Dragan Z., na kraju svoje ispovijesti, uz javnu zahvalnost Vidovitoj Rabiji, koja mu je vratila spokoj i rahatluk u životu.

Vidovita Rabija važi za jednu od najsposobnijih i najuspješnijih iscjeliteljki u regiji. Njen kontakt telon (viber) je 00387/61 486 302. Posjetite njenu FB stranicu: https://www.facebook.com/vidovitarabija/ (Naj portal/MARKETING)

Nastavi čitati

Vidoviti ljudi

Sejfudina L. je iz pakla spasio Vidoviti Ado: TE VEČERI, KADA JE UPAO U “VJEŠTIČIJE KOLO”, I NAŠ PAS JE POBJEGAO U ŠUMU

Published

on

Prava drama odvijala se prije nekoliko mjeseci u porodici zeničkih pastira Sejudina i Hajurina L. Njihova životna drama podsjeća na najstrašnije horor filmove
Kao u najstrašnijim filmovima zenički pastiri Sefudin i Sead L. preživjeli su i predeverali pravu dramu, koja je na kraju uspješno završena nakon tretmana kod dobojskog iscjelitelja Vidovitog Ade.

Oni imaju oko 300 ovaca. U potrazi za ispašom svake godine odlaze u Posavinu. Smjestili su se u mjestu Orbanica, gdje imaju svoju kolibicu. Uz njih je uvijek bio i tornjak Garo.

Kiša je tih dana padala bez prestanka. Oni su ranije krenuli na spavanje. Ali, negdje oko ponoći, Sejfudin je skočio iz kreveta, počeo mahati rukama i ponavljati:

“Bježi od mene, bježi nakazo…!

Jedva ga je smirio brat. Razbudio ga, donio mu čašu vode, čak se i šalio na njegov račun – kao kakvu je to vješticu sanjao.

“Danas se smijemo na račun toga. Međutim istina je, kada je Sejfudin histerično vriskao i galamio, naš pas Garo je počeo lajati i pobjegao je u šumu. Vratio se pred zoru – priča Sejfudinov brat Hajrudin.

Te večeri se u kolibici odvijala prava drama. Sejfudin je postao razdražljiv, tresao se, vikao, pljuvao po zidu, gađao čas u prozor, čas u vrata…. U jednom trenutku je krenuo za sjekiru da udari rođenog brata.

Na kraju su, uz pomoć mještana iz okolnih kuća, Sejfudina svezanog odveli do Doma zdravlja u Orašje, odakle je upućen na Neuropsihijtraiju u UKC Tuzla. Kako se ni tamo nije smirivao, premještan je u bolnicu za nervne bolesnike u Kreki.

“Petnaestak dana brat je ležao nepomičan, ukočenog pogleda kao da je bio u nekom polusnu. Kada bi prestali djelovati lijekovi za spavanje, počinjali su napadi i pozivi u pomoć. Stalno je govorio da ga napada nekakva ružna žena u bijelom – priča Hajrudin L.,koji će na nagovor svoje supruge zatražiti pomoć Vidovitog Ade.

Kontaktirali su ga telefonski. Ado im nije kazao ni malo lijepe vijesti.

“Vaš brat je naletio na “vještičije kolo”, a jedna vještica se za njega “zalijepila” – objašnjavao je Vidoviti Ado, te započeo tretmane duhovnog iscjeljivanja. U početku je “Kur+anskim” molitvama pokušavao koliko toliko smiriti Sjefurina, a pripremio je hamajliju i učenu vodu, koju su mu brat i snaha odnijeli u bolnicu.

“Iste večeri Sejfudin je, na iznenađenje liječnika, djelovao smirenije, utonuo je u duboki san, a ujutru je tražio da jede. Odbijao je propisanu terapiju. U početku nisu obraćali pažnju na hamajliju, hodžine zapise i moju priču. Nisu željeli da ga otpuste iz bolnice. Uradili su to tek treći dan nakon našeg insistiranja – kaže Hajrudin.

Nakon toga su se ponovo uputili kod Vidovitog Ade na završni tretman čišćenja posljedica Sejfurinovog nagaza. Kažu, bilo je to jako bolan tretman, ali uspješan.

“Naš pas Garo koji je bio jako vezamn za Sejfudina sve je bježao od njega. Tek kada smo se vratili od Vidovitog Ade skočio mu je u zagljaj, počeo ga ljubiti kao nekada. I po tome sam znao da se moj brat oslobopdio zla – kazuje Hajrudin.

“Naš narod ne zna da pas znatno prije osjeti nečiste sile. I koliko god to bilo čudno ili smiješno, reakcija njihovog psa je bila prirodna I kad je pobjkegao od njih, i kada je prigrlio ponovo Sejfudina – objanio nam je Vidoviti Ado.

Vidovitog Adu prozvali su kraljem vidovnjaka i iscjelitelja. Bavi se istjerivanjem džina, odnosno zlih duhova iz ljudi, a uz pomoć otvaranja zvijezde gleda čovjekovu prošlost, sadašnjost, budućnost. Kontakt telefon/viber je: 00387/ 61 486 402. (Naj portal/MARKETING)

Vidovitog Adu prozvali su kraljem vidovnjaka i iscjelitelja. Bavi se istjerivanjem džina, odnosno zlih duhova iz ljudi, a uz pomoć otvaranja zvijezde gleda čovjekovu prošlost, sadašnjost, budućnost. Kontakt telefon/viber je: 00387/ 61 486 402. (Naj portal/MARKETING)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending