Pratite nas

Vidoviti ljudi

Dramatičan apel egzorciste: NE KUPUJTE IGRAČKU NA AMAZONU, U PITANJU SU VRAŽJA POSLA!

Published

on

Otac Ernesto Karo, dijecezanski sveštenik i egzorcistq iz Montereya, izdao je dramatično upozorenje vezano iz igračku po imenu “Holy Spirit Box” (Kutija Duha Svetog) koju je vrlo lako nabaviti na Amazonu, najvećoj svjetskoj internet trgovini.

Proizvođači igračku oglašavaju kao sredstvo za komunikaciju sa Bogom, Isusom Hristom i anđelima, ali otac Karo je tokom gostovanja u emisiji

“News Nigltly na EWTN-u (Eternal Word Television Network najveća je svjetska katolička medijska mreža na svijetu) rekao da je u pitanju zamka podmetnuta od samog vraga.

“Igra je u biti klasična ouija ploča (ploča za prizivanje duhova) koja djeluje prenamijenjeno zahvaljujući korišćenju hršćanskih simbola. Uključujuće čak i krst. Vrag uvijek traži nove načine da nas prevari, a ovo je jedan od njih”, rekao je između ostalog.

Iako je igra naizgled zapravo satiričan pogled na ouija ploču, Karo je u nastavku razgovora još jedanput naglasio da bi naivne korisnike mogla uvesti u velike nevolje.

“Neko će možda pomisliti da mu se zaista obraća Bog, ali to definitivno neće biti on”, rekao je.

Sveštenika je posebno zabrinulo to što “Kutija Duha Svetog” stiže sa primamljivim obećanjima, odnosno uz opis da je “savršena za crkve, molitvene grupe ili okupljanja s prijateljima”.

“Dobijte odgovore koje želite. Kutija Duha Svetoga može odgovoriti na sva vaša najvažnija životna pitanja, i to je od Boga. Takođe, za razliku od drugih ploča, ova nikad neće ostvariti kontakt sa duhovima ili zlim demonima. Svoja pitanja možete postavljati uz osjećaj sigurnosti”, rečeno je u opisu tog proizvoda.

Ouija ploču spiritualisti inače smatraju komunikacijskim sredstvom sa mrtvima, a modernu verziju ploče javnosti je predstavio Elijah Bond 1. jula 1890. godine.

Prvo se smatrala nevinom salonskom igrom nepovezanom sa okultizmom, ali se ta namjena promijenila nakon što je američki spiritualista Perl Kuran popularizovao njenu upotrebu kao alat za proricanje tokom Prvog svjetskog rata.

Naravno, naučna zajednica je od prvog dana odbacivala svaku mogućnost da ploča ima posebne moći, odnosno ikakvu svrhu u kontekstu komunikacije sa mrtvima, međutim vjerske zajednice i danas je smatraju sotonističkom praksom, pa čak i tvrde da može dovesti do zaposjedanja od strane demona. (Naj portal)

Vidoviti ljudi

Nakon što je objavljeno da kralj Čarls ima rak: ŠTA KRIJE NOSTRADAMUSOVO PROROČANSTVO

Published

on

Francuski astrolog Nostradamus predvidio je abdikciju britanskog kralja Čarlsa.

Jučer je objavljena vijest kako je kralju Čarlsu dijagnosticiran rak, nije precizirano koja vrsta, a radoznalost oko njegovog pominjanja Nostradamusovoj knjizi “Proročanstva” raste iz dana u dan.

U knjizi se u jednom pasusu navodi kako će “kralj” ostrva” biti istjeran silom. Stručnjaci vjeruju da se to odnosilo na kralja Čarlsa.

Prema predviđanju, nakon izlaska 75-godišnjeg Čarlsa iz monarhije, dolazi do velikog preokreta za kraljevsku porodicu.

Astrolog iz 16. stoljeća tvrdio je da će ga naslijediti “onaj koji neće imati žig kralja”, aludirajući kako će princ Hari (Harry) zauzeti tron i nadmašiti svog brata princa Vilijama (William).

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending