Pratite nas

Info

Edis Jašarević iznosi šokantne podatke: MINISTRI VLADE SA KANTONA VAKCINISALI SE VAKCINAMA NAMIJENJENIM ONKOLOŠKIM PACIJENTIMA?

Published

on

Lako, na vladi su donijeli odluku da se vakcinišu i vakcinisali se. Barem tako je izjavio jedan od ministara kad su ga pitali kada i kako se vakcinisao, i s kojom vakcinom.

Međutim, ministar je bio prvo zaboravan pa se nije mogao sjetiti kojom vakcinom se vakcinisao, da bi se na kraju i sjetio datuma i vakcine, jer je poprilično glupo bilo da se vakcinišeš i da ne znaš kojom si se vakcinom vakcinisao, pogotovu kad to sve fino piše u potvrdi.

Pa nam je tako ministar otkrio da se vakcinisao 9.7. i da je vakcina Pfizer. To možda i ne bi bilo toliko sporno da istog dana, dakle 9.7.2021. oko 100 onkoloških pacijenata vraćeno iz Zetre, iako su imali termin, a rečeno im je da taj dan nema vakcina za njih, da je ministar nazvao da se obustavi vakcinacija, da ih je previše došlo, da je neko napravio grešku, i svašta se pričalo, a najčešće da nema Pfizer vakcina dovoljno.

O tome je tada pisao Klix ( https://www.klix.ba/…/onkoloski-pacijenti-u…/210709047 ). Isti ministri ubjedjuju ljude da je svaka vakcina ista, dok oni lično ne uzimaju Astra Zeneca vakcine kojih imamo u velikim količinama, nego Pfizer vakcine kojih imamo u minimalnim količinama.

Zanimljivo, da je tada objavljen i video: https://www.youtube.com/watch?v=udj6ZNysJOw&t=11s u kojem medicinski tehničar starijoj gospođi govori da vakcina za njih nece biti do utorka i da joj je tako javljeno iz ministarstva.

Ali bilo je za ministra taj isti dan.

Isti dan su ovu pricu sa istim faktima i sa slicnim izjavama objavili i mnogi drugi mediji.

Međutim, sudeći po izjavi ministara, bilo je vakcina tog dana, jer se upravo on vakcinisao tom vakcinom 09.07., prema njegovoj vlastitoj izjavi.

“Vakcinisao sam se početkom jula, čini mi se 9. jula na Zetri. Bio sam sam, ni sa kim od ministara. Mi smo na vladi odlučili da se vakcinišemo. Pogrešno je što nismo objavili javno. To nam je greška. Nismo krili, ali nismo ni objavili. Ne vidim razlog zašto smo to uradili. To je bila dobra odluka. Vlada KS mora da radi u kvorumu”, naveo je Katica za N1.

Zanimljivo… kako se vakcinisao vakcinom koje nema taj dan? Da stvar bude zanimljivija, ministar Katica je prebolio nekoliko mjeseci ranije Covid, i potpuno je nepotrebno da u momentima kada je još nedostajalo vakcina i kad nije postojala masovna imunizacija, on uopste primi vakcinu.

U ostalim medijima se još saznalo proteklih dana da su se i svi ostali vakcinisali, ali nisu bili tako precizni sa datumom, nego bi okvirno govorili da je to početkom jula, pa je tako ministar Adnan Šteta ustvrdio da se vakcinisao bez privilegija, tako što je samo otišao poslije posla u Zetru… početkom jula, kad još nije postojala masovna imunizacija, i kad nije bilo vakcina za onkološke pacijente. Ali je izgleda bilo za Štetu bez ikakvih privilegija, koji je 1980 godište da primi Pfizer. Nevjerovatna koincidencija. Nije htio reći tačan datum, ali sve su šanse da je to bio 09.7. jer kako kaže ministar Katica, to je vlada odlučila.

“Vakcinisao sam se u Zetri. Primio sam Pfizer vakcinu koja je u tom momentu bila dostupna. Nikakvih privilegija nisam imao, otišao sam poslije posla i vakcinisao se – kazao je ministar Šteta u razgovoru za Source portal.

Inače, to da se političari vakcinišu preko reda, nije nikakva novost ni u zapadnim zemljama. S tom razlikom da su svi ti političari na zapadu, kada se saznalo, dali ostavku zbog svog nemoralnog čina u uslovima pandemije.

Istina nisam čuo za slučaj da su igdje političari uzimali od onkoloških pacijenata vakcine, pa možda zato vlada u Sarajevu šuti, i ignoriše postojanje ove afere…jer nije to isto…. ovo je nivo više.

I nemoralnije. A da imaju imalo morala, do sad bi se i oglasili i ponudili ostavke.
No nisu, nit će. Jer ako su sposobni oteti vakcine od onkoloških pacijenata, šta mislite koliki je nivo njihovo morala i svijesti? (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending