Pratite nas

Naj recepti

Ekstra zalogaji: PUNJENE ŠNICLE (RECEPT)

Published

on

Imamo šnicle i svega po malo, pa iskoristimo to! Šnicle su ispale fantastične, lijepo izgledaju. Uživajte

POTREBNI SASTOJCI: 1 kg šnicli tanko isječenih, 100 gr trapista ili bilo kojeg tvrdog sira, 100 gr urnebesa ili sitnog sira, takođe i fete, 100 gr svježih šampinjona, a može i mariniranih, 100 gr pečenice, 100 gr šunkarice pilećih prsa, 1 mladi luk, može i praziluk, so i biber, jaje, brašno i prezla

Svaku šniclu izlupati tučkom za meso pa posoliti, malo posuti biberom, po ukusu. Dovoljno je soliti samo jednu stanu jer su tanke a i nadjev je slan. Soliti i slagati šnicle jednu na drugu pa ostaviti da odstoje dok pripremite nadjev.
Izrendati sir, pa dodati urnebes, isjeckati crni luk sitno, iseckati pečenicu ili šta odaberete. Sve izmiješati kašikom, dosta je masa suhlja, ali rukom se može oblikovati.

Na svaku šniclu staviti gomilicu nadjeva rukom, pa uviti i ako je potrebno zakačiti čačkalicom, da budemo sigurniji da se neće rolnica raspasti, ali ne bi trebalo jer ih poslije valjamo u brašno, jaje i prezlu pa pečemo.

Jaje i brašno će lijepo držati rolnicu zatvorenom. Peći na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Pazite da ne bude vatra na kojoj se peku prejaka pa okolo se samo jaje i prezla ispeku a unutra šnicla bude onda tvrđa. Umjerena temperature, ali ne i preniska, da ne upije previše ulja. Poslije pečenja izvaditi čačkalice i poslužiti rolnice tople. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Jeftin, a zdrav ručak: PATLIDŽANI PUNJENI POVRĆEM (RECEPT)

Naj recepti

Morate probati: PIKANTNA PUNJENA JAJA

Published

on

Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste ljubitelj pikantnih nota, slobodno izbacite tabasko, ukus će im i dalje biti izvanredan.

POTREBNI SASTOJCI (Za 6 jaja): 6 jaja, 75 ml grčkog jogurta, 1 kašika senfa, pola kašičice dimljene mljevene paprika, prstohvat soli, prstohvat bibera, par kapi tabasko sosa

Jaja stavite u hladnu vodu, a kad voda proključa kuhajte ih 10 minuta. Jaja malo ohladite, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanca.

Žumanca stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf, pa dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte dimljenu mljevenu papriku, so, biber i tabasko sos, pa sve još jednom izmiješajte.

Smjesom napunite poslastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom, pa napunite polovine bjelanaca i ukrasite po želji. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Mekane kao duša: FANTASTIČNO PECIVO PUNJENO BLITVOM I BIJELIM LUKOM! (RECEPT)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending