Pratite nas

Zdravlje i ljepota

GASTRITIS: Recept sa sjemenom lana

Published

on

Najčešći problem sa želucem nastaje usljed gastritisa, koji predstavlja zapaljenje želudačne sluznice. Ovo oboljenje je često lokalizovano i nepravilno raspoređeno duž želudačne sluzokože. Do pojave gastritisa dolazi usljed razmožavanja Helikobakterije koja je sposobna da opstane u ekstremno kiselim uslovima.

Osim gastritisa, helikobakterija izaziva pojavu čira na želucu, kao i druge zdravstvene tegobe. Glavni simptomi gastritisa su gubitak apetita, bolovi u gornjem dijelu stomaka, nagon za povraćanjem, neprijatan zadah, kao i potreba za čestim podrigivanjem.

Kako bi liječenje bilo potpuno, svakako je potrebno na vrijeme da posjetite svog ljekara koji će vam prepisati adekvatnu terapiju. Pored toga, učestale tegobe vam mogu olakšati prirodni lijekovi koje možete napraviti kod kuće.

Kako pripremiti recept?

Laneno sjeme je takođe poznato kao jedan od najdjelotvornijih prirodnih lijekova za gastritis. Sipajte jednu kašiku lanenog sjemena u činiju i potpopite vodom, a zatim je poklopite.

Ostavite lan u vodi da odstoji preko noći. Lan će pustiti sluz za koju se smatra da umanjuje želudačne tegobe. Ujutru iscijedite lan i popijte vodu u kojoj je on bio tokom noći. Takođe je bitno da ovaj postupak ponavljate duži vremenski period kako bi izliječenje bilo što potpunije. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

GASTRTITIS: Moćan prirodni lijek (RECEPT)

Zdravlje i ljepota

DEPRESIJA, MELANHOLIJA: Čaj od verem trave za liječenje “jada i čemera” (Recept)

Published

on

Englezi je često piju, vjeruje se da je odgovorna za hladnokrvnost ove nacije, I to dokazuje kako povoljno utiče na povećanje samokontrole

Verem trava se koristi za liječenje “jada i čemera”, tuge, nesanice i “bola pod grudima”, Britanci je zovu i “kraljevskom biljkom koja liječi tugu”.

Koristi se: za liječenje melanholije, protiv depresije, da popravi raspoložonje, za ublažavanje histerije, protiv gubljenja samokontrole

Za popravljanje raspoloženja je potrebno: kašičica osušenih listova verem trave i 2 dl vode

Sitno isjeckane listove prelijte proključalom vodom i poklopite. Poslije 10 minuta procijedite i popijte tri-četiri šolje dnevno.

Uvijek pijte svježe pripremljen čaj! Možete da ga koristite bez bojazni od neželjenih posljedica i do 40 dana.
Upotrijebljena sa kantarionom i matičnjakom, izvrsno je sredstvo za borbu sa depresijom. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending