Pratite nas

Poznati

Glava me boli: SAŠA POPOVIĆ NA MUKAMA, JEDVA PRESUDIO KO IDE DALJE

Published

on

Foto: Grand

Iza nas je još jedna sjajna emisija „Zvezda Granda“, u kojoj su se mladi talenti borili da osvoje simpatije žirija i prođu u narednu fazu takmičenja.

Od sedam duela, u kome je snage odmjerilo četrnaest takmičara, žiriju kao ni Saši Popoviću u baražu nije bilo lako da odluči ko će proći dalje.

– Kakva emisija, kakvi pjevači, glava me boli, ali moraćemo da presudimo. Baš jaka grupa– rekao je Popović prije nego što je otkrio imena najboljih u ovoj epizodi.

Direktno su prošli dalje: Rijad Rahmanović, Atomska Mina, Samed Dželo, Omar Džaferoski, Aleksandra Ivanov, Elsan Pilica, Janko Jankov

Iz baraža: Haris Skarep, Filip Caković, Nađa Mujizinović, Jovana Tomić i Sofija Đekić.

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending