Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Glavobolja: MASIRANJEM OVE TAČKE NESTAJE BOL

Published

on

Određene tačke na dlanovima, stopalima mogu ukloniti napetost i bol. Riječ je o takozvanoj akupresuri koja je jednostavna i sigurna, a pomaže vam da budete sam svoj ljekar. Potječe iz kineske medicine, a uključuju pritiskanje akupresurnih tačaka.

Metodu možete lako isprobati već prvi put kada osjetite glavobolju. Ono što trebate učiniti jest pritisnuti tačku na ruci koja će osloboditi energetski put koji ide od ruke pa sve do glave, signalizirajući tijelu da preusmjerava višak energije dalje od glave. Pritisak će smanjiti i napetost u mišićima pa tako i bol leđa, vrata.

Tačku ćete lako pronaći ispružite li sve prste lijeve ruke. Nalazi se na malenom “brežuljku” između kažiprsta i palca, piše “Lijekizprirode“.

Tačku ćete pokrenuti na djelovanje kada stavite palac i kažiprst desne ruke na vrh i ispod ove tačke na lijevoj ruci. Započnite lagano, a onda pojačavajte pritisak, no ne do neizdrživog. Prema savjetima stručnjaka, bolji je i slabiji pritisak nego prejak. Tačku pritišćite od 20 do 30 sekundi, uz ritmično.

Postupak ponovite tri puta, a potom i na desnoj ruci. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

ZA ZDRAVIJE BUBREGE: Svako jutro pijte šoljicu napitka od peršuna RECEPT)

Published

on

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. A kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura,

KLJUČNI SASTOJAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA JE PERŠUN
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, željeza, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
List peršuna djeluje protivupalno i štiti tijelo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme.

POTREBNI SASTOJCI: šaka peršunovog lišća i 1 litar vode

Peršun operite pa ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom. Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuhajte još 5 do 10 minuta.

Sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procijedite i ostavite u frižider. Šoljicu napitka popijte svako jutro.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending